• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 19:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

ПОМОЩ (всичко е ОК)

Започната от Xektor, 22.06.2006 15:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Xektor

Кулито ми мисля че му става нещо от препарата против охлюви.
КАКВО ДА ПРАВЯ :cry:

rookie_gyn

Премести го в друг съд. И след като мине процедурта с унищожаването на охлювите, опресни водата и тогава го върни обратно./Предполагам няма да ги чакаш охлювите да мрат цяла седмица/

Xektor

преместих го и мисля че ще оцелее. Тернециите ми не дават признак че се тровят. За сега няма да ги пипам. Само незнам за анциструса дали ще му има нещо. А лекуването ми казаха след 2 дена да подменя 50% от водата.

rookie_gyn

Ами премести и него ако те притеснява нещо. Но по принцип анциструсите са куча марка.

niki_s

Ох мислех вчера да ти пиша де не слагаш препарат против охлюви, но си викам вече си купил и... А аз иначе съм твърдо против тези препарати. Аз като имах стотици охлюви си рестартирах аквариума (верно, че е по трудоемко и разправия, но..) е и тогава незнаех, че има такива препарати, който ибиват охлюви, но и да знаех пак нямаше да ги използвам. :wink:

Xektor

еми човека в магазина ми каза, че няма да има проблеми ако спазя дозата. Ма явно някой рибета са по чувствителни. Надявам се че ще се оправят.

П.П. отдолу на корема по цялата дължина е леко бобелял червея и незнам дали ще изкара много време. :(  Като се размърда му се появяват цветовете и като спре пак побелява.

rookie_gyn

Аз избягвам да ползвам каквито и да е препарати, освен при крайна нужда. А такива против охлюви, планарии и хидри никога не съм ползвал. Затова не мога да ти препоръчам или пък да ги отрека. Всеки има собствено мнение по въпроса.

Xektor

Може ли побеляването да е в резултат на лек уплах докато го вадих и това, че е в друг съд (в случая буркан)???

Gareth

Да...може. По принцип рибите сменят окраската си, в повечето случаи стават по-бледи, при някакъв стрес. А това, че си го гонил да го хванеш и че е в БУРКАН го е стресирало достатъчно. Не се притеснявай...Всичко ще е наред с рибето :):):)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fthumb%2F48%2FAA%2Ffc0eae18d34648aa.jpg&hash=165ee7e02e8790ee650e565c5a49396ed6772dfa

rookie_gyn

Нямаш ли малко аквариумче, че си го сложил в буркан. Хубаво е да имаш още едно малко акваримче като ще се занимава с акваристика, защото непредвидени ситуации винаги могат да изкочат.Според мен също е побеляло от преместването, а пък и в буркана няма дъно с което да се слее, така че предполагам е тръгнало да си сменя цвета за да се слее с дъното/в случая без дъно/.

Xektor

Реших да сменя водата, че и другите почнаха да дават признаци към по лошо. Половината я източих и налях половината от източеното. Довечера или утре ще сипя и другата необходима част.

П.П.  за сега рибките са си пак като нормално. Киснат си на обичайните места. Само с по бледа окраска.

Gareth

Моето мнение: Извади всички рибки и измий хубаво аквариума. Декоративните риби са много чувствителни към химични вещества и използвайки този препарат ти си им създал някакъв дискомфорт. Извади ги всичките. Като нямаш друг аквариум ги сложи в кофа :) Измий хубаво аквариума (ама не с препарат за прозорци :):):)) под течаща вода и след това може да ги върнеш вътре. Имай предвид, че нещо от химикала е останало по стените на аквариума, затова те съветвам да направиш така.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fthumb%2F48%2FAA%2Ffc0eae18d34648aa.jpg&hash=165ee7e02e8790ee650e565c5a49396ed6772dfa

Xektor

За момента така ще го оставя, че трябва да излизам след малко  :(
после ще видя какво става и ще преценя дали да го ресетвам аквариума.

sho

е поне срежи едно шише от мин.вода 5-10 литра - ше му е малък буракана
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Xektor

Мерси за препоръките, надявам се да се оправя нататък. Ако не ще питам пак.

Xektor

След всичките тези проблеми, останових, че съм ги избил гадовете  :twisted:   аквариума не съм го чистил, само смених водата и сега всичко си е ОК. На рибките почти им премина стреса, червейчето си е пак така готино и цветно. И сигурно от сега нататък само механично отстраняване на охлювите.


П.П. и пак мерси на всички за помощта.