• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 11:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помогнете

Започната от S_Y_N_C, 18.09.2008 17:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

S_Y_N_C

Възможно ли е по-голяма принцеса да кълве по-малките ми принцеси в аквариума има още 5 даниота 3 коридораса 1 калихт малак и 2 анциструса.

Деян

При принцесите мисля че има агресия само по време на размножаване(мъжките гонят женските) и поне при мен не се е случвало такова нещо.  *dontknow*
: 18.09.2008г 17:05ч
Я кажи какви даниота,защото в описанието на Малабарското и  Деварио пише че е най-добре да се отглеждат с бързоподвижни риби(повечето златни не са такива)което според мен значи че има риск да проявяват агресия(минимална,само към по-малки индивиди) към бавни и воални риби (предполагам златните са ти такива,те са най-често срещани по магазините)
Успех! :-)

S_Y_N_C

Значи даниото е 2 розови 2 розово и синио оцветени смесени някакви и по 1 леопардово и синио само :)
а моя проблем е че мн рибки са накалвани и умират и то повече принцеси почват да плуват бавно да ги носи течението и здават багажа :)
Сменям вода на 2 седмици аквариума е 105 литра. Незная от какво може да е вече мислех си че е мн високо ниво на амоняк но не е от него разпитах :)

Деян

Нaкълвани ли саили по-скоро прилича на това http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=156&vid=3
Цитирам един абзац :"Най-често са поразени златните рибки"  Да не е това :-)

S_Y_N_C

не не преровил съм всички видове болести не е болест липсват люспички се едно е клъвнато Проблема е че мн взеха да умират и незная от какво даниото да ги гони или кълве не съм забелязал освен вечер като легна и не ги виждам но съм дал над 150 лева за рибета и се умират и то само златните почват да стават едни неоринтирани и заминават

Деян

Дай някоя снимка и попълни този формуляр за да ти се помогне. http://www.aquariumbg.com/forum/index.php/topic,5455.0.html  :-)

S_Y_N_C

мерси мн за отговорите за сега отделих даниото да не то да гони и кълве златните рибки и ще видим. Защотото имам и скаларии в друк аквариум и нямам проблеми условията са еднакви

malomir

Здравей!
Ти наясно ли си с условията за нормално отглеждане на аквариумни риби или просто намери този форум и реши да питаш?Питам за да знам как да ти отговоря на въпросите.

S_Y_N_C

наясно съм четох една камара неща за златните рибки аквариума е 105 литра има 3 изкуствени декорации за да се крият грунда е около 1 сантиметър малки речни камъчета имам вътрешен филтър 600 литра на час му е дебита пуснал сум го на 300 литра има и външна помпа нагревател височината на аквариума е 50 сантиметра естествени водорасли нямам като слойа и принцесите за 2 дена ги изяждат и се отказах :)
По едно време рибките имаха бели точки но купих едно лекарство на SERA Costapur излекуваха се и не съм имал проблеми от тогава с тази болест но умират незнаино от какво както описах по-горе стават едни неорентирани и ги носи течението и.......
Гледам и скаларии 5 броя и два хелера в 35 литров аквариум еднакви грижи полагам но при тях няма жертви никакви
и на двата аквариума температурата е 25-26 градуса

Деян

5 скаларий са твърде,твърде много за 35 литра. *DONTWORRY*

N.Nobs

ЦитатГледам и скаларии 5 броя и два хелера в 35 литров аквариум еднакви грижи полагам но при тях няма жертви никакви
и на двата аквариума температурата е 25-26 градуса

Което не променя факта че златните рибки са наследствено обременени и  мрът с повод и без повод.А във форума има доста изписано по въпроса.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

dok70

19.09.2008 16:45 #11 Last Edit: 19.09.2008 16:53 by dok70
Чети първо бе Деянчо бе!
Не бързай да постваш! *DONTWORRY*
Че понякога и попреовеличаваш лекичко.
По-полека и ние сме били млади. 8-)

Освен наследствено обременени и след ихтио и още нещо
и куп химии - нормален резултат.
Колега, не се плаши от първите загуби - неизбежно е!
На първо място хигиената, храненето и не вкарвай нови риби!
И с повече четене и става.
*THUMBS UP*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

S_Y_N_C

мерси мн обнедаждяващо за 2 месеца 150 лева за принцеси супер яко :) не го пожелавам на никои а скалариите си живеят супер нищо че са 5 в 35 литров няма жертви като пораснат ще ги местя в голям аквариум 100-150 литра отностно четенето четох ама фаида няма мерси пак на всички които са дали менние по въпроса