• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Относно Хелерите ми

Започната от mollovg, 15.10.2010 19:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mollovg

Добър Вечер,

Исках да попитам понеже си взех хелери две, сега не знам дали едната е мъжка другата женска, но са черни с едни сребристи люспи по тялото и оранжеви опашки. Рових се из интернет и разбрах само че има 16 вида Хелер но моя какъв е не разбрах. Исках също да попитам колко пъти на ден са хранят.Вече знам че температурата трябва да е между 20-26 градуса. Също така би ми помогнало ако имате някакви наблюдения на филтъра за вода той е един китайски и май модела е HL-BT200 Internal Filter, не знам защо може би аз нещо грешно съм направил но не пречиства водата изобщо, също и за нещастния нагревател за водата които трябваше на бъде автоматичен тои пък е Aquarium Heater H-229 които го нагласих да топли до 25 градуса тои изключва на 22 ювно не съм го нагласил като хората. Ще сложа и снимка на рибите и аквариума. Незнам и на колко време се сменя водата.

Жоро

tomatomov197

  Не е лошо да кажеш подробности за аквариума си , ако е до 40л. филтъра ще ти свърши работа.  Ако е нов аквариума , в началото е мътна водата , но не би трябвало да пускаш рибките още.
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

mollovg

Да, аквариума е около 30л. Ужас пуснал съм ги вече и там седят от два дена. а филтъра е 110-220В 60/50 херца, мощността му е 5 вата а потока му е 200л на час  и за аквариуми от 30-60л. Незнам голям проблем ли е че вече ги сложих рибите? То първоначално пусна нещо от филтъра кафяво с първата струя. Може би като се смени водата ще е по-добре.
: 15.10.2010г 19:07ч
...аквариума е нов....

tomatomov197

   Ами, голям проблем е .  Но няма какво друго да направиш освен да сменяш по малко вода всеки ден и да не вземаш други рибки засега.  Сложи и растения - бързорастящи и чети в ляво менюто от форума.
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

mollovg

Ок, благодаря. Как обаче да сменям по-малко вода всеки ден? и възможно ли е сега да умрат заради това че съм ги сложил?

mollovg

Здравейте,

Качвам снимки на аквариума и рибките за до може ако е възможно някои да ми каже, понеже прочетох доста от материала на сайта, да ми каже дали този филтър е надежден и също така, понеже не мога да резбера дали тези рибки са точно Хелер. Ако някои може да помогне бих бил благодарен. Филтъра е на Hailea.

Благодаря предварително,
Жоро





Caxapa

Грунд, растения, осветление от което следва, че липсва азотен цикъл в аквариума ти. Всичко това  ще намериш в изкачащото меню в ляво на екрана си. Рибите са Хелери и едно време им казвахме мраморен хелер.

mollovg


Morphined

Мда,сложи растения и грунд (по-едричък)
Не виждам мъжки хелер на снимките,макар че са неясни и не виждам двата хелера отблизо,но залагам,че са две женски... мъжките хелери за да си сигурен че са такива на 100% (защото като гледам си начинаещ) имат едни дъъълги такива шипове под края на опашката си,не може да ги сбъркаш :) Най-добре си намери мъжкар,не е задължително да е от този вид хелери... и видовете хелери никак не са 16,аз съм събрал 35 досега,а ми остават ПОНЕ още 15... :)

borracho

Цитат на: mollovg - 17.10.2010 15:15
Благодаря.
от къде си колега Моллов?
бъди сеяч, а не разбирач!

mollovg

Ок, благодаря за съветите, аз хубаво ще го стартирам азотния цикъл и четох много по форума но пише как да се стартира преди да се пуснат рибките а аз вече ги пуснах и не съм чакал, така че сега как да го стартирам? Имало някакви нитрифициращи бактерии в препарати които се купуват сега мога ли да си купа такъ + зеленина и грунд и да сложа тези бактерии когато рибките са вътре или трябва да ги махна?

iek

Бактерии можеш винаги да добавяш, независимо дали има риби, най-добре е да сипеш от разтвора директно върху филтърния материал. Ако решиш обаче да слагаш грунд и растения, извади рибите за ден-два в по-голям съд (поне 10-на литров), засаждаш растенията и след след като се избистри водата, ги връщаш обратно и компенсираш с по-чести смени на вода в следващите 2-3 седмици, да кажем по 1/3-та през 1-2 дни. Ако опазиш тези риби един месец здрави, можеш да вземеш и още, въпреки че не е желателно за този обем. Едрина от 2-3мм на грунда е най-подходяща за твоя случай.
И напълни този аквариум догоре,  20% от обема му са неоползотворени.

mollovg

Ок, благодаря. Значи има голям шанс да не оцелеят. Ще го направия защото в краия на крайщата щом съм го пропуснал това с цикъла трябва да го направя. Същата процедура ли е ако слагам и растения и грунд и водорасли?

Благодаря отново.