• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Нека помогнем на новите с бременни риби

Започната от D@M0, 11.09.2010 12:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

митко

Цитат на: D@M0 - 12.09.2010 20:09
Аaa искам да попитам, за гупите. При женските гупи характерно ли е да са с шарка на опашката с каквато са мъжките
Често опашките са оцветени и на женските,но тялото е безцветно.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Morphined

Забравих да ти кажа,че при по-гъста растителност,дори да изтървеш раждането,най-вероятно на сутринта ще откриеш малките между растенията,възрастните няма да могат да ги изядат. В много случаи се крият и зад дунапренената гъба (не погледнах имаш ли)

За храната : никога не съм хранил с храни на Тетра и на Сера и нямам оплакване от храната. Както можеш да си купиш добра храна за 2-100лв пликче,можеш да си я купиш и за 20 стотинки. Тук казвам,че това е мое мнение и не искам спорове с колегите,тъй като в този форум има 2 "групировки" от колеги,които казват,че можело рибите да ядат само "маркова" храна и такива като мен,които си гледат по 1500 рибки с чернодробна без никакви жертви и болести :)

П.П. - Знам,че много хора ще получат инфаркт като прочетат че гледам 40 хелера в 25 литров аквариум и ще им затече пяна от устата,но пак казвам - рибите са в ОТЛИЧНО здраве,само на един берлински мъжкар му е леко нахапана опашката и си растат като пичове,нямам никакъв проблем с тях,не гледам хелери от вчера,все пак съм човек,опитващ се да събере всички видове хелери ;)

tetra

до         Mirphined  -          Найстима невероятни постижения с мини аквариум.Мойте поздравления.Ще ми е интересно ако дадете кратко описание на орурудването и начина на деиствие .Ако може и снимка. *BRAVO*

avrora

Morphined разбра ли нещо за възраста на хелерката ми

Morphined

Да,хелерката ти е на :
8 месеца,ако е хранена по 2 пъти на ден и ако в храненето й присъства жива храна.
10 месеца,ако е хранена по 1 път на ден и без жива храна.
Вариант 2 за теб е по-добър. Разбира се,важно е и това в колко голям съд е живяла,защото повече място = по-бърз растеж,има и други фактори,но горепосочените два са най-важни.

Снимки има и съм ги пуснал но на тях нарочно не е заснето никакво оборудване :) Просто някои хитрини предпочитам да си ги запазя. Но на снимките ясно може да се види,че са около 40 високоплавни хелера в много малък съд (снимките които съм качил са две в раздел "Пазар" > "Продавам") И неопитно око може да види,че няма нито грунд,нито растения,нито съда е голям :) А 20-тина от хелерите вече са полу-опаковани за път и продадени,следователно - големи.

D@M0

Искам да попитам как точно трябва да изглежда една златна молинезия ,защото току що си я купих и коремът и е доста по-голям. Може ли снимка.

Предварително благодаря.

И как да се грижа за нея, по-точно, какво да направя ,ако е бременна, и как да се грижа ако роди скоро. Ще се опитам да направя една хубава снимка и да я кача, за да яи улезня

Bolta

Преди имах жълта молинезия , ако на нея казваш златна .
Ето така изглеждаше :


D@M0

коремът и е малко по-голям ,но изглежда по друг начин ще кача снимка

avrora