• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 15:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Вече имам 300л------Моят Аквариум 30 литра...моля за съвет

Започната от heler4eto, 06.02.2010 13:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравков

Ми новата ми политика (спецялно зе мен) е литар на рибка. Тейче ако ти е 30 л. аквариума можеш да сложиш 30-на рибки. (все пак и други да изкажат мнение)
П.С. А за аквариума с бетите! супер, и аз имам голямо желание за такъв аквариум. *DRINK*

heler4eto

Прав си летър на рибка  :-P Обаче забравяш едно важно нещо  :-D Граунда растенията помпата за куслород филтър.Мисля че заемат приблизително 5 литра. *CRAZY* В 7 литра колко?

Здравков

Ми измери и изчисли да видиш какъв обем в литри заема грунта, но според мен предвид грунта и другите неща значи 10 гупи и 10 молинезии може да си гледаш и да живеят добре.
П.С. може ли да пуснеш снимки на бетите.

vasso

Цитат на: Иван Петров - 13.02.2010 22:43
Ми новата ми политика (спецялно зе мен) е литар на рибка. Тейче ако ти е 30 л. аквариума можеш да сложиш 30-на рибки. (все пак и други да изкажат мнение)
П.С. А за аквариума с бетите! супер, и аз имам голямо желание за такъв аквариум. *DRINK*
Много са тези риби и личното ми мнение е ,че аквариум, наблъскан с риби изглежда грозно и претрупано. *THUMBS UP*

heler4eto

Снимки ще кача на бетите.Но някъде съм тикал УСБ-то на апарата.Немога да я намеря.Като я намеря ще кача иначе съм ги снимал.
Кажете ми в 7 литра аква дали ще може да се съберат 3 гупи и 3 молинезии ?? :coffee:

vasso

Ами и да може няма да е много добре. Ако сложиш и растения и техника съвсем ще стане тясно. Направи го на скаридарник- зарибявка си е и може да слагаш различни мъхове.  ;-)

cbr

Колега Хелерчето,разбирам желанието ти да гледаш колкото се може повече рибки ,всички сме така,но трябва да вземеш предвид наличните възможности които имаш и да се побереш в тях.
Не задавай по няколко пъти едни и същи въпроси,хората те посъветваха какво и колко да отглеждаш,има и доста теми по въпроса.
В 7 литра може и пингвин да се събере,друг е въпроса дали ще му е гот. :duvar:
Не съм аз човека който може да ти даде акъл,но мога да те посъветвам да ползваш търсачката,много е полезна *THUMBS UP*
Успех с аквариумите *DRINK*

Здравков

Цитат на: vasso - 13.02.2010 23:48
Много са тези риби и личното ми мнение е ,че аквариум, наблъскан с риби изглежда грозно и претрупано. *THUMBS UP*
Преди няколко дена и аз бях на същото мнение и ме обедиха че въобще не съм прав.  *dontknow*
А доколкото търсачката не работи при мен аз пиша нещо то излизат някви простотии. *dontknow*

heler4eto

Здравеите отново с по нови въпроси  :-D Мога ли да гледам живи растения с молинезии и гупи в 30 литров аквариум.Със осветление 2.5А 250V .Лампата не е за аквариум но азго сложих върху стъклото на аквариума.Пускам го вечер от 8 часа до сутрин 7 часа.При такива условия ще мога ли да гледам и живи растения  *DRINK*
: 14.02.2010г 11:11ч
И ако става да се гледа.Вече съм си избрал  някои.Elodea canadensis Richard,Anubias afzellii Schott,Bolbitis heudelotii (Fee) Alston,Vallisneria spiralis Linne.И вие кажете мнение за тези растения
: 14.02.2010г 11:11ч
Ето един клип.Отук можете да видите какво е осветлението.Клипа го качи брат  ми затова заглавието но клипа е рибки на брат ми  *DRINK* Рибки На Брат Ми

pavlin69

май най-добре е да забравиш какво си научил до момента и да започнеш отначало, но първо без да питаш, а само да четеш

heler4eto

В момента положението е така.1 коридарос 1 апциструс 2 гупи 2 молинезии Едно голямо растение по средата и леко назаде.И още едно малко растение към лявата страна ще кача снимки наскоро.АА да не забравя че женската гупа ми роди.Но в общия аквариум.Можах да спася само 2 малки.Сега са в 7 литровея аквариум.Храня ги с люспи.Развиват се много добре и си плуват нормално.Купих една обикновена помпичка за кислород с филтър но е мн слаб  *THUMBS UP* очаквайте снимки
: 24.02.2010г 21:09ч
Здравейте.Имам пак въпрос.Знам че станах нахален но утре ще ходя на пазар за още растения и рибки.Ще си купя около 5 гупи още.Въпроса ми е ако купя и 3 хелера ще бъде ли по красиво откакто само гупите.

ssg

Растения купи,но рибки недей,ще станат много *NO*

heler4eto

 Първо искам да се благодаря на всички които са писали в тази тема  *thanks Наистина много ми помотнахте с вашите съвети  *THUMBS UP* Ето положението-4 растения.Граунд-дребен..Филтър и помпа aquael fan mini/plus f=260h.Осветление.
Рибки-9 гупи 2 молинезии 1 анциструс 2 коридарос .
До това положение ме докарахте вие  *DRINK* Ето и снимки




Rider

Не е лошо аквариум4ето , ама има още какво да се иска. Съветвам те да махнеш вси4ки изкуствени растения , сложи на тяхно място истински.Махни и топ4етата ( май са сирий4ета).Да не забравя махни и тези цветни камъ4ета дето са зелени, розови и сини.Сложи пове4е грунд махни този фон и сложи някой едноцветен.Това са критиките и съветите ми.Не забравяй едно - ТОВА Е ТВОЯТ АКВАРИУМ НАПРАВИ ГО КАКТО ТИ ХАРЕСВА НА ТЕБ,ВСЕ ПАК ТИ ЩЕ МУ СЕ НАСЛАЖДАВАШ!!!

heler4eto

Да и аз помислих да махам цветните топчета.Утре ще купя едноцветен фон и кафяв граунд  *THUMBS UP* Но за истински растения не мисля.Избрах изкуствени защото с тях става по лесно.Иначе и аз знам че с естествени растения ще стане още по хубаво  *THUMBS UP*