• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 11:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Моля моля моля БЪРЗО помогнете

Започната от Alex1999, 06.09.2012 18:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Alex1999

Ще подаря всички рибки без сома и ще си купя гупи на тях ще им стигне.Но естествено ще се погрижа новите собственици да могат да ги гледат както трябва

kimmy_rz

Разбери накрая, че в 15 литра е много трудно да се гледа каквото и да е, особено от начинаещ. Според мен поне 40 литра. И наистина извикай родителите си да прочетат какво съм ти написал. Гледай каквото си искаш, ама поне в 40 литра. Ако родителите ти имат възражения към предложението ми, нека прочетат всички теми от падащото меню в ляво.

Caxapa

Престанете да пишете глупости! Колегата с болните рибки също да престане с негамотното и "истерично" писане в форума!
Колега Alex1999 ! Има си проформа-бланка която се попълва в която описваме симптоми, аквариум и всичко останало като прилагаме и снимки. Така можем по-лесно да помогнем и да дадем някакъв съвет.
От обясненията които даваш разбирам, че гледаш прекалено много рибки в много малко литри. Начина по който ги отглеждаш е пагубен за тях и за да разбереш какво не трябва да правиш си има статии в които сме описали какво се иска за рибките за да живеят нормално.
Към останалите колеги отправям напомняне да не спамят в темите. За тази цел си има модератори и администратори които се грижат за нормалното взаимоуважение между колеги. Моля да се спазват правилата на БАЕ за да не се налага да наказваме и да има обидени и разсърдени!
Модератор и екип Сахара

Alex1999

http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/razmnojavane-na-jivorodki-(gupi-molinezii-heleri-plati)/ според тук пишещото гупи стават за 15л
: 06.09.2012г 21:09ч
Кометата се оправи сега е добре

kapacitet

ЦитатКолега Alex1999 ! Има си проформа-бланка която се попълва в която описваме симптоми, аквариум и всичко останало като прилагаме и снимки. Така можем по-лесно да помогнем и да дадем някакъв съвет.

Такава вече е попълвана.

ЦитатОт обясненията които даваш разбирам, че гледаш прекалено много рибки в много малко литри. Начина по който ги отглеждаш е пагубен за тях и за да разбереш какво не трябва да правиш си има статии в които сме описали какво се иска за рибките за да живеят нормално.

И по този въпрос е дъвкано. А там идва и проблема, а той е, че проблема се знае, но нищо не се прави. За това предложих рибите да бъдат замръзени и проблема ще се реши безболезнено и бързо.

Цитатhttp://aquariumbg.com/forum/jivorodki/razmnojavane-na-jivorodki-(gupi-molinezii-heleri-plati)/ според тук пишещото гупи стават за 15л

Алекс забрави го това. Правилото е 1см. риба = 2 литра вода. При теб обаче важи 1см. риба = 4 литра вода.

houngan

В 15 литра 10 гупи изобщо не е никакъв проблем, е разбира се ако не са от онези огромните породисти, иначе обикновени гупенца си става екстра.

За златните - спасението е много просто - напълни една голяма кофа или леген над 10 л с вода да престои поне 20 минути (като може да пуснеш аератора в това време в него да аерира!) и бухваш само рибите там на първо време. Явно водата в аквариума е с много влошени показатели и това мори рибите. Това е моето предложение докато намериш друго решение. Разбира се оставаш аератора да си работи нон стоп в кофата и не ги храниш с нищо!
Ако пък имаш празен бидон го пълниш и ги пускаш там да си живеят  *DRINK*

пс !!!! водата в кофата трябва да е със сходна температура на тази в аквариума !!! т.е. пускаш студената и топлата вода и бъркаш и виждаш колко е и дали е като другата ако не можеш да прецениш си вземи направо гупите...