• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
15.08.2020 20:08

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Моите анциструси

Започната от Rosko, 14.02.2012 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rosko

Ето снимки на 2 обикновени и 1 албинос.Mitko80

Браво колега и трите са ти женски,а при мен предимно мъжкари :-)

grigor nakov

даже са и полово зрели,сега ако си намериш и мъжки ще извадиш поколение *THUMBS UP*

Чакъров

Не знам на каква възраст и колко големи са , но според мен обикновените анцитруси са все още малки за да се определи пола - до колкото разбирам от последните 2 снимки. Мога и да греша разбира се.

Rosko

ДА малки са мисля че още не се знае пола им по 3/4 см са.Не са големи.Кажете колко см трябва да станат за да ги различа

nikolay0876

Цитат на: Rosko в 17.02.2012 22:10
ДА малки са мисля че още не се знае пола им по 3/4 см са.Не са големи.Кажете колко см трябва да станат за да ги различа
Поне 7-8 см. Аз имам около 20 бр на възраст почти две години, някои си проличаха много отдавна, но имам и доста които ги мислех за женски, ама преди два- три месеца взеха да "възмъжават". Та си мисля че трябва и определен размер да достигнат освен възраст.

Rosko

Еми ще изчакам те са в големи аквариуми по-бързо трябва да пораснат.

ico

Чиста вода и хубава храна им трябва, за да пораснат.  ;-)
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

beta61

Храни ги със спирулина и попарено зеле маруля или спанак за да пораснат по бързо.

Boromir

Аз моите ги храня с таблетки Tetra Wafer Mix в които има и спирулина  и съм много-доволен от храната. За  месец и половина - два ги изхранвам до търговски размер.
Shrimp Breeding Lover

beta61

Освен с таблетките с какво друго ги храниш колега?Моите анцитруси растът по- бавно храня ги с люспа спирулина на Тропикал.

diso

Още не съм опитвал с маруля или краставица, но давах на моя киви - направо откачи! Невероятна стръв! Таблетките за сомчета на Тропикал също са му любими - пускам ги свободно и когато се добере до шайбата, ляга с гърди върху нея, като си оставя само едно свободно крайче, от което да яде.

Rosko

Ми аз ги храня с храната за другите риби каквото падне и те го обират.Колко пари струват тези таблетки те само сомчетата ли ги ядат или и другите риби?
: 18.02.2012г 13:01ч
Пък и за 3 риби да дам 3,4 лв не ми се иска.

ico

Ядът ги и другите риби. Пък в аквариумите ти каквато бутаница е, то ще трябва да пускаш храна на анциструсите вечер, преди да се гасят лампите в стаята. Пускай им на различни места, че не се хранят спокойно близо едно до друго.
Цената е като на другите сносни храни, ако толкова не ти се дават пари за специална храна, давай от замразените зеленчуци за готвене. Аз често давам белени царевица, грах, чушки,  варени моркови, брокули, зеле... Ако в аквариума нямаш корени, то трябва да сложиш. Ще е по-полезно за сомчетата от зеленясалите раковини.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Caxapa

Цитат на: Rosko в 18.02.2012 13:01
Ми аз ги храня с храната за другите риби каквото падне и те го обират.Колко пари струват тези таблетки те само сомчетата ли ги ядат или и другите риби?

Таблетките за дънни риби -сомчета се  услаждат и на останалите риби.  Често при дневно хранене анциструсите не успяват да се доберат  от разни нахалитети и за тях екстра им пускам таблетки вечер доста след като е изгаснало осветлението.
: 18-02-2012, 14:11:48
*offtopic Изпревари ме с поста колега ico  но моето мнение да се хранят сомчетата доста лед  изгасване на светлината. Пробвал съм   веднага след загасване и скалариите  се включват в пиршеството все едно  не е спирал тока  :-D. Сомовете са нощни риби и почти през цялата нощ щъкат из аквариума.  *DRINK*