• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 04:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

мога ли да гледам на едно място тези риби ?

Започната от dayufy, 23.02.2009 19:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dayufy

мога ли да гледам тези риби на едно място       

1. ТЕЛСКОПИ 2-3   


2 ЗЛАТНИ 2-4


3 ГУПИ 5-6


4 НЕОНИ 2-4


5 ОРАНЖЕВ ХЕЛЕР 2-3

6 ЧЕРЕН ХЕЛЕР 2-3

Divane

хелерите и златните не се обичат много - това знам със сигурност. а всичките тези риби в какъв литраж мислиш да ги мяташ?

Лора

Ако това е за 60те литра неможе! Освен ако не се откажеш от златните, които се гледат само със златни!
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

dayufy

а телескопите мога ли да ги гледам  с  другите като махнем златните   :-[ :-[ :-[ :-[

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Дани

Аз преди гледах златни и неонки, и златните накрая ми изядоха неонките от лакомия. >:o Най-добре, вместо златни и телескопи си избери някои други видове, за останалите - няма проблем.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Ffiles%2F642389g.jpg&hash=03a3ec09cccf47eb8431d1e85a966a5b70fe0e09

batmilcho

ами прочети малко за произхода на рибите .... от къде идват  хелерите гупите и неонките и от къде са принцесите , телескопите или така наречените златни рибки . Това ще ти даде отговор на въпроса за тяхното съжителство .

bigbeer

Ако аквариума е 600 а не 60 литра - няма проблеми! Всъщност дори и 60 литра да е - ако храниш доволно рибоците, и златните не са над 50 грама - пак няма да имаш проблеми ;)

sandetohaha

ако питатш мене теа златни нети трябват ! секи иска златни  :buff:  тва ем че яде като парасе неможеш да гледаш растения защото щети ги изпасат тай че по доре се откажи от теа златни (телескопи)  :-D

dayufy

ако махнем златните а сложим барбоси какво стаааааа 6тото аз ся много взех да ги харесвам

SkyNer

Те и да неса над 50 грама ще станат, без златните и всичко е ок.
Прохождащия

zambo

Цитат на: dayufy - 16.03.2009 17:41
ако махнем златните а сложим барбоси какво стаааааа 6тото аз ся много взех да ги харесвам
Барбуси си вземи и недей да си купуваш от другите риби . Понаучи се малко да ги гледаш , пък после реди каквито ти харесват "консерви" . Гарантирам , че ще си вземеш от всичко което имат в кварталния магазин , но поне небързай .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

бета, гапа..

aко може да използвам темата..  :-[ днес си купих рибки бета, гапа и склария, но забелязвам, че не6то не е наред  :-( та въпросът ми е могат ли да стоят в един аквариум ? аквариума е 2/3л. и малък ли е ? съ6то така имам и котка, но тя реагира много остро.. страхува се от рибите  =-O това е не6то, което не очаквах ( е като имам предвид колко е страхлива до някъде го очаквах..) моля ви помогнете ми  :'(

goro140

 Малко грубо е да се влиза в чужда тема  *NO* ,докато тя не е изчерпана. Все едно да те прекъснат докато говориш. И като съм почнал с критиките да продължа с правописа ти . В българския език изреченията започват с главна буква , използват се препинателни знаци и 4 и 6 са цифри а не букви. Добре е когато изреченията завършват с " .  " , "?" или "!" а не с емотикони .
  А на въпросите ти за "бета, гапа и склария " ,не знам дали могат да стоят в един аквариум ( те най-често плуват според мен ). Избора ти на риби ми се струва малко странен защото и трите имат различни изисквания към  водата , но ако успееш да направиш нещо средноаритметично а и при все че не са много капризни риби мисля че  ще устискат някой и друг месец . Според темперамента на бетата и скаларията  мисля  че гапата ще остане без опашка  много бързо . И на края но не на последно място : ти този аквариум купува ли го ,сам ли го лепи ,че то за 2 литра има и кани. Защо се мъчиш , а мъчиш и рибетата та то това е все едно  да влезеш в еднокрилен гардероб ама без да махаш закачалките и дрехите . Пробвай ще видиш как се чувстват те . Бързо ги прехвърли в една от големите бутилки за вода ,поне докато намериш друго.
А и още нещо което ме съмнява е че май не мислиш да им " пускаш въздух " ,щото нали човека в магазина каза  че за бетата може "  и в чашка за кафе да се гледа и въздух не и е нужен "  , ама с другите не е така . 
И последно : следващия път когато минаваш край зоомагазин и просто решиш да влезнеш и да огледаш и останеш с отворена уста от красотата там , запомни  че без знания и само с 10 лв  не можеш да я постигнеш в къщи .

Все пак  поздравявам те за избора на хоби . Форумът е много добър източник на информация и идеи , а много често и на растения и рибета . Чети и се ограмотявай и съм сигурен че и при тебе красотата ще се получи. @}->--