• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
30.05.2020 22:10

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

малко помощ

Започната от Nozes, 19.06.2006 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ernest

Ми аз след сериозно интересуване, отидох в Илиянци (великото ;) :lol:  :lol:  :lol: ) и си взех от там тяло с ел-баласт 63см (възможно най-комнпактно), за по 4 лв, 4 бройки = 16лв
огледална ламарина за рефлектор - 5.50 лв
другото всичко DIY, айде ако броим и някви винтове, планки, мебелно фолио и други простотии за по-добър естетически вид, още 5-6 лв...
И общо 26-27 лв. Обаче тва си е без пури.
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

itilien

Я кажете за тая отражателна ламарина как я пазарувате, каква е  цената. Звънях преди малко на фирма "Рос" и ми вдигна една жена, която беше страшно неориентирана. Не можа да ми каже нито работното си време, нито дали работи в събота - нещо от сорта: "ами стоим до късно, ама трябва да се разберем, а за събота трябва да се разберем предварително в петък" и някакви подобни щуротии :)

nikola

защо си мислите че в Илиянци е най-евтино :?:

Nozes

Цитат на: "Bunz"Пак с лампи се отнесохте.. :dont

Nozes, не разбрах колко литра ти е аквариума.

300 л

Nozes

Мерси за лампите ама кажете за Дискусите :( С кои род да за почна като начинаещ-и за филтърчето кажете малко кое добре ште ми пасне за 300 л.

zariio

Цитат на: "nikola"Ха ами че те материалите за капака са си ебати и цифрата бе  За 4 пур само електронното запалване ще ти излезе над 30лв.ами фасунги.Колкото и нещо да си направиш сам пак не излиза евтино в крайна сметка.Аз за моя само материалите за капака ми излязоха над 100лв.


еми замисли се ако ламината за капака ти е без пари и си купиш всичо останало на дистрибуторски цени колко ще ти излезе, на мен ми излезе 20 лв, така че ........

Извиняваю ама говориш глупости според мен.от какъв материал ти е капака.и каква е дистрибуторската цена на електронните запалвания че ми е интересно :wink:

discus

Цитат на: "Nozes"Мерси за лампите ама кажете за Дискусите :( С кои род да за почна като начинаещ-и за филтърчето кажете малко кое добре ште ми пасне за 300 л.


Можеш да започнеш с който си искаш вид стига да ти харесва цената, по важното е да ги купиш от човек който ги гледа в сходни на твоите параметри на водата за да не стане гаф при адаптацията(това се случва най често), а за филтъра е хубаво да върти поне 3 пъти обема на аквариума за час, аз бих взел най-големият на сера или хаген(флувал). Хубаво ,но не задължително е да вземеш и един UV стерилизатор.

Ilianidis

ЦитатС кои род да за почна като начинаещ

Тази риба не е много за начинаещ,доста капризна е и трябва да си подготвен да и предоставиш идеални условия.Да не убивам мерака ти,но ще се разочароваш,ако започнеш с нея.