• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 06:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Купих си бременен кардинал...

Започната от gogola, 29.08.2006 21:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gogola

Купих си бременен кардинал(естествено има и други рибки),поне така ми каза магазинера,апък и коремчето е издуто.
Та ще може ли някой да ми обясни нещо по специално ако има в отглеждането на хайвера и на малките рибки от тоя вид.
А,и дави кажа кво щъка в аквариума-3 данио рерио,2 кардинала,1 сомче(забравих му вида).Между другото мисля да си взимам още рибки ,да ми предложите.Някъде четох че даниотата трябва да са на групички по най малко 5 екземпляра.

zariio

Абе с риск да греша ама кардиналите по принцип не са ли живородки :roll:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

gogola

Ами естествено че не са живородки.Нещо се бъркаш. :roll:

Raven

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=283&vid=1

семейство Cyprinidae,роднина е на барбусите,данио,разбори и тн.
хайверна рибка,една от най лесните за развъждане.

отдели я в малък аквариум с мъжки ,и ако стане чфта ще хвърли хайвер и мъжкият ще го олоди.
вадиш ги и нататъка като за най обикновенни хайверни рибки.
добре е да пуснеш 2 мъжки на една женска- аз поне не съм имал проблеми с кардиналите,въдеха се като на конвейр.

вместо да си взимаш други видове риби ,по добре направи стадо данио и стадо кардинали,иначе няма да е толкова хубаво.
стадните рибки трябва да са поне по 5-10 броя.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

gogola

Благодаря за изчерпателният отговор!

aqua

Здравей gogola,
Това, което ти пише raven е вярно, но има и още нещо. Ако искаш да се занимаваш с развъждане на кардинали е хубаво да знаеш, че при размножаването не бива да им е силно осветлението, т.е. да не е като в общ аквариум. Освен това много зависи как са отглеждани тези кардинали. Ако са свикнали със застояла, т.н. "стара" вода почти невъзможно ще е да ги накараш да се размножават спазвайки правилата за ежеседмична, частична подмяна на водата.

Хубаво е да се опиташ да разпиташ продавача на кардиналите за условията, при които ги е отглеждал. Съобрази се с тях и от там нататък кардиналите ти ще се размножават като мишки.

Успех!

spetsa

Гледам тук една тема за развъждане на кардинали(единстената)Прочетох и информацията в сайта.Т въпроса ми е наведнъж ли хвърлят хайвера или постепенно защото в сайта пише че малко по малко а тук няма такива работи и на какво дъно да ги сложа,в смисъл сепараторна мрежа мъх или може на голо.Сега сложиш една женска с три мъжки и дигнах с 2 градуса температурата.Ако някой има съвет или изпуснам нещо нека пише  :-)

Bai Pe6o

Моите започнаха да хвърлят хайвер 2-3 седмици след като преместих 2 мъжки и 2 женски в отделен 20 литров аквариум. Предполагам че просто са се почувствали сигурни като са останали сами и по-малко от месец им трябваше за да се появят първите дребосъци. Интересното е, че нито съм им сменял често водата, нито съм ги стимулиръл с повишаване на температурата. Достатъчно е дъното да е с камъчета и е желателно да има някакви разстения на повърхността за да може малките да се крият. Понеже хвърлянето трае няколко седмици, рибетата ще бъдат с различна големина. При мен големите новоизлюпени НЕ изяждаха по-малките. Родителите им също не са ги нападали, въпреки че им беше първо поколение. Спокойно може да се хранят с желтък в началото. *THUMBS UP*

Иво Катрафилов

Цитат на: spetsa - 12.04.2008 18:49
Гледам тук една тема за развъждане на кардинали(единстената)Прочетох и информацията в сайта.Т въпроса ми е наведнъж ли хвърлят хайвера или постепенно защото в сайта пише че малко по малко а тук няма такива работи и на какво дъно да ги сложа,в смисъл сепараторна мрежа мъх или може на голо.Сега сложиш една женска с три мъжки и дигнах с 2 градуса температурата.Ако някой има съвет или изпуснам нещо нека пише  :-)
Мрежа не ти трябва. Явански мъх и папрати по дъното са достатъчни, родителите почти никога не посягат на хайвера и малките.