• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

конкурс

Започната от etg, 17.02.2005 11:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

etg

Цитатпрез пролета се очертава доста хора да правят нови аквариуми или нов дизаин на аквариума си,че си мисля защо не направим едно конкурсче на лято  пък и сера могат да се включат с някоя наградка  такова нещо не е имало досега у нас,ама не е лошо да се пробваме  пък и килимен каза че всяко начало е трудно

Това е мнение  на 77, но и аз съм си го мислил отдавна.
Вместо да си мерим рибките над аватара , защо не се спретне един конкурс за снимки на лични аквариуми.

Аз предлагам да е разделен на категории:
1. Холандски тип , и не само (акцент в/у растенията)
2. Биотопен и видов
3. Сборен ( сбирток)

в групи малък до 100л., среден 100-300, голям 300-

Да се оценява
1.Цялостния вид на аквариума
2. Вида и качеството на обитателите (растения, риби)
3. Доколко изпълнява изискванията за категорията за която учавства..
.....други вие ще кажете

Основно изискване да не се взима предвид качеството на самата снимка, все пак това е за друг форум( но поне трябва да се вижда достатъчно добре).

Да се провежда на всеки 3 или 6 месеца , все още не сме готови за всеки месец.

Оценяване по точкова система от жури ( предлагам администраторите и модераторите), въпреки че сред тях преобладават "растениевъдите" и ще са пристрастни :wink:  и от регистрираните потребители алтернативно класиране.

Очаквам мнения :lol:

Boby_

Звучи интересно.
За първия конкурс ще има вероятно доста кандидати за участие. Но след  това ще дойде втория - колко от кандидатите ще са направили нов аквариум за него? Трябва ли да може да се участва отново с участвал вече аквариум? Май трябва - човек, който не е спечелил, може да се амбицира и да подобри дизайна на съществуващ аквариум, без да го преправя напълно.
Това са малко свободни разсъждения. Идеята ми допада.  :lol:  :wink:

ivo

Boby е прав, че малко от нас могат да правят нов аквариум на всеки 2/3 месеца - иначе е добро пожелание.. :lol:

Конкурса ще се получи добър, но ако е да кажем на 6 месеца. Да се определят две приблизителни дати т.е. периоди, когато да се представят снимките, например м.май и м.октомври. В края на всеки от тези месеци се избират победителите и т.н. Мисля, че такъв период е по-разумен, за да може всеки да има време да променя, преустройва и подобрява аквариума/ите си.

etg

На всички е ясно , че не можем да правим на всеки 3 мес. нови аквариуми(това само Амано го прави :lol: ). Някои по цели 3 год. си държат аквариумите без да ги презапускат.(аз, но редовно пренареждам)
Но я си представи : имаш нов холандски аквариум , позасадил си растенията онзи ден след 3 мес. този аквариум ще е друг.
Имаш цихлидарник, но ти е писнал вече в този си вид и го пренаредиш..... и т.н.
Аз също мисля , че 6м. е оптимално, но не и септември - лятото море , отпуски това, онова. По-скоро юни и декември.

А и друго , да се участва с актуални снимки , а не примерно от преди 2 год.

ivo

Абе вие кога ходите на море - юни или септември?
.. е, то може и двата месеца, вярно, но споменах май и октомври (виж по-нагоре по темата).
Нека оставим този въпрос на Niky и компания, т.е. бъдещото жури да определи това, след като вземе в предвид мненията на повечето от нас.

77

аз си мисля че няма да участват толкова много хора че да ги делим на толкова категории и групи :D мисля че категории тип биотопен и тип сборен стигат :D хубаво е да има поне 10 аквариума от категория  :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Динко Сл.

Наистина всяко начало е трудно и за конкурс, който мисля че ще е стимул за всеки и това да си създадеш красив аквариум, за такива като мен. Не може ли като начало конкурса да не ограничава във времето (да не е разбира се цяла вечност) а да е за тази година? Кой когато е готов да пусне снимка. Финал по Дядо Коледа? И дано победителя да повярва че той съществува.

EviL

до 77 Според ме не можеш да сравняваш един 100 л с 400 л  :wink: . А и защо смяташ че няма да има много участници :D

77

дано да си прав :D но нестава от 4-5 аквариума да се избира 1-во,2-ро и 3-то място :cry: нека тези който мислят да участват да кажат ,така ще знаем долу горе колко хора ще участват :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

EviL

a защо да има  1во 2ро и 3то място !Нека да се избере наи добрия ! Така 6ет има по голям стимол за участниците! а и конкуренцията ще става все по голяма за идните конкурси . поне така мисля :roll:

Raven

всеки си пуска снимките когато реши че е готов във създадена тема "конкурс" и изрично казва че това са снимките с които участва,и по нататък ще се разберем за дата за финал,когато създаваме анкета за гласуване и така всеки ще може да даде гласове или точки за участник,за да няма съмнения в корупция на журито :D

ще може да гласува всеки член на форума със един глас - само не знам има ли съответната опция във анкетите.

а аз като социолог ще обработвам данните от гласуването- нали знаете че писар гладен не остава :lol:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

EviL

ок  :) но ще могат ли да се обновяват снимките . примерно си си пуснал снимките 2м преди края на конкурса , но за тези два месеца си подобрил и добавил нещо, и смяташ 4е аквариума ти е станал по красив 8)

77

това проточване в времето нещо не ми се нрави :cry: неможе ли да си има срок,примерно да се пускат снимки от 01-06-05 до 30-06-05 :D да го определим сега че всеки който иска да участва да има достатачно време :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

N.Nobs

Цитат на: "EviL"ок  :) но ще могат ли да се обновяват снимките . примерно си си пуснал снимките 2м преди края на конкурса , но за тези два месеца си подобрил и добавил нещо, и смяташ 4е аквариума ти е станал по красив 8)

Тогава какъв е смисъла да пускаш първите :?:
Според мен е по-добре да се даде крайна дата за конкурса,например 1 август,а снимки да се приемат м/у 20 и 30 юли.Така всеки които има желание ще има време да се подготви.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

EviL

това е перфектния вариант .Така много по лесно :D