• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

50л. аквариум - 3 даниота 3 кардинала и 3 неонки

Започната от mp450, 20.02.2007 14:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mp450

Трябва ли на дъното на развъдния аквариум да има грунд.Мисля да размножавам неонки или кардинали.Някои и ми викат че може да сложа други не.

Георги

По-добре не слагай. Важното е да почистваш, за да няма натравяне от отпадъците. Можеш да сложиш някакви плаващи растения - роголистник, дъбче... за да има повече разтворен кислород във водата.

mp450

Някой може ли да ми каже каво да отглеждам и кои риби са по хубави и са за начинаещи:златни.скаларии или тернеции.Моля пишете чакам отговор.

kamos

Според мен така наречените "Живородки" са най-лесни за начинаещ.
Аз започнах със гупи, хелери и плати преди около 2 месеца и вече имам към 30 на мъника в родилното отделение. /Много им се радваме всички в къщи/
Тука има великолепни статии относно Гупите и другите т.н. живородки /т.е. живораждащи риби/.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

mp450

Долу-горе някой може ли да ми каже колко големи трябва да станат скалариите за да хвърлят хайвер в сантиметри.А можели да се отглеждат в 50-60 литров аквариум с всички екстри.Моля пишете чакам отговор *thanks предварително

mp450

Това каква скалария е и ако може да ми кажете пола и.

rookie_gyn

Това е обикновена бяла скалария. Пола й ще се определи след около 6 месеца, сега е доста млада.

mp450

Скалариите колко големи в сантиметри трябва станат за да хварлят хайвер.А може ли да се отглеждат в такав аквариум 48х30х25 :-)

rookie_gyn

Размерите в см нямат значение за половото съзряване на рибките. В така посочения от теб аквариум могат да се отглежда най-много 2 скаларии. След 9 месец вече могат да се определи пола на скалариите.