• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 18:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Гупи аквариум ?

Започната от hogart, 04.09.2009 14:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hogart

Имам  15 л аквариум в който мисля да преместя мъжката си бета ( тя сега е в една родилка в общия аквариум който е 30 л и в аквариума има 4 женски бети )
Имам и 8 бебета гупи един приятел ми ги даде (сега живеят в едно 4-5 л аквариумче без помпа ,филтър и нагревател . Какво да правя въобще с всичките ми риби ?

adi_lp

Вземи си едно разкулнителче от зоомагазина изглежда ето така :
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2F4hyt6v.jpg&hash=80317d7fd23764c6b9665a1afaa183f669d1a480



премести бетите на едно място , но сложи много растения , за да може женските да се крият от ''мъжа'' ... сложи гупичките в малкото аквариумче  и сложи една гъбичка с маркуче и разкулнителчето за да може едната помпа да стигне за двата аквариума.Нека ако нещо съм объркала другите да се намесят...

Caxapa

 *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO* Много нагледно. Само като допълнение искам да добавя, че за всеки аквариум е необходимо и кранче за регулиране на въздуха така, че да се разпределя според обема на съда-ваната.

adi_lp

Нали сме за това тука да си помагаме... пейнта толкова може,но се разбира все пак  *THUMBS UP* дано да съм помогнала

hogart

Много ви благодаря за всичко само да кажа че и в двата аквариума имам и помпа и филтър и нагревател . Току що смених водата на големия аквариуми пуснах бетите , без мъжа той за сега е в 15 л ( нямам възможност в момента да взема растения имам две доста буйни  но сигурно не стигат ) гупите са в 5 л.
Да попитам сега пуснах храна на мъжкия и той яде това означава ли че вече се е приватизирал към 15 л ? Грунда е кварцов пясък ситен бетата може ли да го погълне ??

adi_lp

Кажи ако си от София има едно място където са доста ефтини

hogart


adi_lp

Ул. Св. Св. Кирил и Методий до ресторант ''Чичовци'' на женския пазар - Георги Кирков
Цената на 1-2-3 стръкчета е 1.20лв. зависи има по 1 стрък по 2 и по 3 въпрос на късмет кое си харесаш.

hogart