• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 10:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Гупа си изяде бебетата

Започната от totishish, 08.03.2010 09:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

totishish

Това да гледаш рибки било голема работа *dontknow* . Онзи ден отделих една бременна гупа да ражда в отделен аквариум с въздух, филтър,ТВ,НЕТ и т.н. Да роди 9 бебета *YAHOO* реших да я оставя още ден два защото коремът и беше доста голям и помислих,че ще има още. Вечерта като се върнах кво да видя в аквариума нема никои братче само майката лежи на дъното виновно и преяла. Оцеляха само двечки. Та да питам защо се самоизяждат и трябва ли да я следя като ради и веднага да я махна и дали се отнася за всички живородки?

Lucio

 Нормално е да си яде малките, затова е добре да си купиш родилка.

bicho1976

Незнам каква ти е целта с тия гупи.Ако мислиш да ги развъждаш купи си родилка.На всеки 28-30 дена ще имаш малки.Ако тък не, в добре залесен аквариум ще регулираш бройката,все ще има скрили се бебета.

elinceto

Ами всички живородки си ядат бебетата. Така че  е нормално. Залеси хубаво аквариума , в който слагаш бременната женска,  и ще оцелеят много повече мъничета. А ако на дъното има и камъчета, между които да се крият малките, шансът е още по-голям. Аз лично слагам върху камъчетата и явански мъх. И още нещо - не е нужно да я държиш 2 дена в акавариума-родилка, защото ще овършее всичко. 2 - 3 часа след започване на раждането я махай. Едва ли ще роди още малки след това.

LuDiQa

Да купи си родилка и оцеляват 99,9 процента  :-)
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!