• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 23:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

въпрос твърде много ли са 35 риби за 100 л.

Започната от nikolaevski, 06.03.2010 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikolaevski

7 анциструса,4 калихта,1 фосилис,2 стъклени сома,2 сребърни акули,6 коридас,1 златна рибка1 скалариа,2 странни сома на раета  и 6 малки рибки.Благодаря предварително!

Bolta

Струва ми се че златната рибка няма място там . Те са студенолюбиви рибки . Обичат по-ниска температура от другите ти видове. Аз имам златни рибки , но ги гледам само тях в отделен аквариум без други обитатели. Температурата им е 18 - 20 градуса. П.П. покажи малко снимки.  :-)

Асен Евгениев

27 броя в 130 л., яко растения и редовна смяна на вода - никакви проблеми. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vasso

То много от изброените нямат място там! Стъкленият сом изисква добри качества на водата, които често отсъстват в аквариуми с прасета като сребърни акули и златни. При дънните риби роля играе площта на дъното, не толкова обемът. Доста ще са тези 7 анциструса. Сама скалария не се гледа- прави се група от тях! Като гледам малките рибки не ги броиш за стока- поне имената кажи. За фосилис също идва малък този аквариум. Просто комбинацията издиша отвсякъде. Прочети някои от основните теми и ще разбереш какви са бъдещите проблеми на подобно съжителство! :-)

nikolaevski

мерси,но ме притеснява размера които може да достигнат рибите.Някои от тях се борят с 15-20см.Да не стане проблем със съжителството!
: 06.03.2010г 22:10ч
малките са кардинали, данио и плати

vasso

Пак казвам, че аквариумът е малък за такъв брой риби. Калихтите стават големи( а ти искаш 4), 7 анциструса по 15 см, някакви други сомове и, за да се запълнят празнинките по дъното-коридораси! Фосилисът няма да се чувства добре, както никоя от така нагъчканите риби. Акулите стават големи- често ги пробутват на неопитни в магазините! Скаларията е възможно да заболее- не се гледат по 1 брой! Стъкленият сом е специфичен- поне погледни и сравни какви параметри на водата изискват различните риби, които си избрал. Не прибързвай-най-лесно е да се купи рибка. :-)

nikolaevski

мерси  много ,кои мога да оставя на този обем

Лора

Лично аз бих оставила дребните рибки и коридорасите. Също и стъклените сомчета. Другите едри рибки ще ги подаря.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

vasso

За дънните е важна площта на дъното- в 100 литра, с малка височина, може да гледаш повече дънни риби. Не знам какъв тип аквариум искаш- с или без растения. Има много аквариуми с подобни размери във форума- може да поогледаш и да харесаш модел. Не те съветвам да смесваш много видове. Разпредели рибите така, че във всички слоеве на водата да има- дънни, такива, които са за средния слой и такива- за горния. Най-важното- не трябва параметрите, които изискват да се различават драстично. Успех!

Асен Евгениев

И два анциструса, да ти лъскат стъклата. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!