• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 00:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Дали аквариума не ми е пренаселен

Започната от elderonth, 19.12.2007 22:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elderonth

Здрасти,преди около 3 месеца пуснах чисто новия си 600л аквариум.Изчаках около месец след засаждането на растенията и започнах да населвам с риби.В момента вече са на брои около 50.Доста хора ми казват че може да събере още доста преди да се пренасели,обаче аз да си питам.Въпреки че имам доста шарени като видове риби няма никаква агресия,което много ме учудва.Сега ще ви кажа и какво съм пуснал.:
коридорас-7
анциструс-6(4-5 см)
САЕ-6
Ботия Макраканта-2(4-5см)
силвер шарк-2(5см)
Пангас-3(5-6см)
расбора-15
черен фантом-6
малабарско данио-6(малки)
трицветни скалари-3(3-4см)
вишнев барбус-6
леери-4(4-5см)
лунен трихогастер-2(4-5см)
апистограма какаду-4(2-3см)
крибензис-1(4см)
жълта молинезия-2
лабео биколор-3(4-5см)
конго тетра-4

Това са ми рибите в момента,дали не е пренаселено,искам мнения.Знам че много съм ги умесил,но вече 2 месеца живеят без капка агресия помежду си.Нямам нито една умряла риба.Имам достатъчно като брои и големина растения.25с температура,филтрирам с кофа на SERA мисля че беше 900л/ч.Допълнително имам вътрешен филтър с нитратна смола,ежеседмично рециклирана.Сифонирам 1 път на месец.Кажете си мнението за броя на рибите и дали вече не съм направил супата.:))

}|{opukc

Малко е пренаселен, но я виж този вариатн 32 риби на 280л, от които 9 възрастни дискуси.Mахай пангасите и лабеото

miTko

Не епренаселен, това са 600 литра все пак! Но ако продължаваш в същия дух, ще го пренаселиш! Иначе наистина е шарен буквално и преносно - от кол и въже риби! Би било по-добре да са няколко вида риби само но по-големи пасажи - и за тях е по-добре и по-добре ще изглеждат!

Разни мои АКВАРИУМИ 

CellebrO

даи снимка!!! трябва да го видя това чудо! да знаеш как ти завиждам за тоя аквариум,а и доста от рибите ти са ми любими видове!
Beauty is in the eye of the beholder.

LGI

Аз също смятам, че не е пренаселен. Рибите ти, не са кой знае колко големи видове, но определено е хубаво да се орянтираш към 3-4 вида риби и да им направиш 3-4 стада :) .
•_°

borislav

Това разнообразие на риби ми напомня моя аквариум от преди 20-тина години :-D.Бях сложил де що имаше видове и ми харесваше много :-[.Сега ми се струва,че за да е стилно е добре да има най-много 3-4 вида с поне 5-6 бр. от вид ,плюс няколко бройки  "почистващ" персонал.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

torsade

Ако искаш да имаш голям пренаселен аквариум с шарени риби, на които пренаселването да се отразява добре, и щом ти липсва агресията, вземи си малавийски цихлиди...
Охлювът не ни е враг!

Borgot

Едно приятелче има подобен 600л, има около 200 риби повечето херацинови, но и много растения и хич не изглежда препълнен.