• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Цитат на: Caxapa - 26.04.2013 22:39
Липса на витамини, лоша вода и все едни такива неща.   Стигнах до заключението..Ако водата е в норми поне такава каквато тече по водопровода ни тук във Виена и гупите се чустват добре/ Бистра водица-мирна главица/
Спрях да слагам сол. Сменям по-често водата в аквариумите с Гупи и Хелери. Живеят заедно и нямам проблеми с нахапани опашки.


hadjievvv

Здравейте, преди вече седмица заредих първият си аквариум. 50х24х30.  в момента съм пуснал 5 гупи, 2 хелера, 2 молинезии и 1 сом. Искам да попитам за съвет дали по-напредналите за съвет как да продължа за напред с тези габарити на аквариума и броя на рибите вътре - трябва ли да се редуцират и какво трябва да се прави за да се съхранят и чувстват дбре вътре. приемам всякакви съвети. Предварително благодаря!

Ivan_S

Здравей! За начало прочети обстойно всичко в първия раздел от менюто в ляво - Често задавани въпроси, особено Много важни статии. Аз бих махнал двата хелера. Успех  *THUMBS UP*
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Георги

В 30-ина литра - 5 гупи (без поколението)

hadjievvv

Проблем ли е че температурата на водата варира от 22 до 24. нямам нагревател и сега в топлите дни виждам че температурата е 23-24- или като днес е паднала на 22. 

hristoj

Не е проблем колега, аз съм спрял моите нагревали още преди 2 седмициц, ама стаята е южна и има една постоянна температура от 25/26 градуса.

VenusVicious

Имам 1 мъжка молинезия и две женски...Обаче и двете си смениха пола. Едната се изгърби сериозно и опашката й увисна...Но преди два дни магически се оправи - опашката й е почти изцяло права, рибата си плува спокойно, храни се нормално  - и помен няма от предишното й състояние, когато едвам се държеше на повърхността. Как е възможно това?

ronu

Имам 23 бебета гупи и мога ли да ги държа в един по-голям съд , обаче там няма въздух , а температурата е 26-27 градуса :) ?

borislav

Трябва да има нещо да върти водата или няколко пъти на ден трябва да сменяш по 10-20%. Температурата не е проблем могат спокойно и до 30 да издържат.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

ronu

Ами за сега ще сменям водата .. не ми е проблем това , но щом може там ще ги държа :) А тук може ли да се съветвам за покупката на аквариум ?

Георги

ronu "...един по-голям съд..." какво значи това? Кофа, бидон, тенджера, бутилка от минерална вода?
За аквариума има друга тема в оборудване.

ronu

Кофа  :-D Ама да не си представите нещо огромно , не е голямо мястото , обаче не е и малко :)

klicksa

Хора какви са външните белези за бременност при хелерите?

demona1994

Имам много новобрански въпрос и малко ме е срам да питам, но 2 мъжки хелера ще смогват ли да оплождат 3 женски, или те са моногамни ?