• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 08:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Цитат на: mimi_tr - 06.01.2013 17:30
Здравейте имам аквариум 34 литра който е празен искам в него да сложа 4 гупи, 4 молинезий , 4 данио ,4 хелера ,2 сома и 2 неонки.Одоло на дъното искам да имам камъни кажете какво да правя.
Дали трябва да слагам вода да престоява и колко дни и дали да купя наведнъж рибите или по отделно ???
Ако смяташ да пренаселваш и този аквариум както си напълнила онова малкото с 5 златни, не се и опитвай. Първо чети какво е необходимо за рибките и едва тогава действай.

mimi_tr

Сахара мерси за съвета смятам в 34 литровия аквариум да сложа  знатните за да им е по широко дали ще стане ще сложа и камъните както и една много мошна филтрова помпа и две водорасли 34 литровият ми аквариум е доста по голям или ще е по добре да си купя 60 литров аквариум ?

Caxapa

60 литра аквариум едвам ще стигне за една златна рибка. Филтриращата система също трябва да бъде съобразена  с  литрите на аквариума. Какво би станало ако в един 30 литров аквариум сложим филтър  за 300 литров?---Ще пресъздадем едно малко цунами. Ето защо всичко е свързано и  няма как да нарушим тези закономерности- брой риби-литри и филтрираща система.

rosi57575

Може ли да ми кажете тези рибки хелери или плати са защото аз през цялото време мислех че са хелери но наскоро видях снимки на плати и изглеждат по същия начин като моите  :-D. Ето ги и рибоците (снимките не са много качествени но мисля че ще можете да ги определите)
http://prikachi.com/images.php?images/870/5726870b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/876/5726876I.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/880/5726880v.jpg
и пак извинете за лошите снимки

verry99


Caxapa


Nikiengi

Единия е "обикновен", а другия е берлински. :-)

aleks7373

Според мен черно-червената риба е хибрид м/у плата и вариатус,от които има и жълто-черно-червени,раждат по малко и растат бавно.Но пък са много красиви,успех с тях!
Когато искаш,намираш начин,когато не искаш-намираш оправдание!

Heartwork

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

hristoj

Здравейте,след 2 седмици и малко най-накрая се родиха гупички.Към 25/30 броя оцеляха,захраних ги с жълтък а от утре или вдругиден започвам със ситно стрита Сера Випан ,какво ви е мнението?
И една снимка с мъниците.


rosi57575

благодаря за бързите отговори и за информацията!  :-)  И също така Алекс ще го имам в предвид

Caxapa

Започни да ги храниш с артемия-новоизлюпена, спирулина и др.  Постепено като наедреят с замразена артемия, накълцан на ситно жив тубифекс и въобще с много протеини за да наедреят бързо.  Гледай да не ги "засечеш" и много пространство им трябва също.

hristoj

Утре мисля че ще взимам артемия,всеки ме съветва за нея,но като начинаещ се съмнявам ,че ще объркам нещо и няма да успея да я отгледам.


VenusVicious

Аз ли съм нещо некадърна с гупите или нещо на тях не им е в ред, но в моя аквариум гупите издържат макс. 1 месец и половина. Малките гупинца не успяват да пораснат много, щото черната молинезия ги убива, ама нито възрастните женски, нито възрастните мъжки не оцеляват повече от месец и половина :( С другите риби никакъв проблем, имаше един период, в който анциструсите се биеха и имаше 2-ма мъртви, но това е. От 12 май 2012, когато стартирах аквариума, досега единствените жертви са били 2 анциструса и няколко гупи. Когато и да си взема гупа, умира и това е  :duvar:

vankata1205

Аз сам новак и изкам да попитам златните рибки с какви други могат да живеят ?? *dontknow*