• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Болен телескоп

Започната от dian_970, 18.04.2014 14:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dian_970

Извинявам се предварително, ако мястото на темата не е тук. От няколко дена една от рибките ми е болна, поне аз така си мисля. Лежи на дъното в пясака. Някои ми беше казал, че лежат заради ниската температура. Затова днес вдигнах температуратана 25 градуса, но по принцип е около 22-23. Малко са ми повече рибките за аквариума, но пак са малки затова. Аквариума ми е 33литра, имам две телескопа(болния е към 7см, а другия е около 4см), още две златни- 9-10 е едната, а другата към 6см, също така и едно сомче. Не знам дали ги меря правилно, с опашките ги меря.
Ако не кой знае каква е пречината моля да сподели?

Julliano

Златните рибки са студенолюбиви, така че по-скоро от жега може да лежът на дъното, отколкото от студ. Но при теб проблемът не е от температурата. Този 'някой' може би е имал в предвид, че на дъното е по-студено и там и е по-добре при жега.
А както и да ги мериш, тея рибки си искат по един такъв аквариум като твоя само за себе си. На толкова тясно нито ще се чувстват добре, нито ще порастнат повече, ако вече не си им секнал растежа.. най-вероятно си ги купил толкова големички нали?
Телескопът сигурно е болен или не му понася качеството на водата. Напиши нещо повече за аквариума: от кога го имаш, как се филтрира водата, сменяш ли я, имаш ли естествени растения и тн.
И прочети от менюто в ляво за елементарните изисквания на златните рибки!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.org%2F790mdviix%2Fdownload.jpg&hash=3bc5531cf9543c714e53c5cf78d6b522c2a8fb6f

dian_970

Аз съм си го купувал преди няколко години, сменям водата на 2 седмици 1/3, живи водорасли нямам за момента, то май трябва да са по специфични водораслите за златни рибки, защото иначе ги "пасат". Едната златна рибка(най-голямата) я имам близо от година, беше малка като я купих, но дълго време беше сама в аквариума.
Колко рибки би било добре да гледам в аквариум от 33литра и колко големи?
Аз принципно си мисля да си купя по-голям аквариум, но като не знам как да ги лекувам няма смисал.
Колко е нормалната температура за златните рибки и по-точно за телескопите?