• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 10:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Betta splendens fry

Започната от viruse, 13.03.2009 12:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

viruse

Значи имам малки бети на 2 дни оште не са проплували както трябва ама като почнат да плуват незнам каква храна да им дам щото по нашти магазини в Варна няма нито инфузория нито атемия парвата седмица ше им дам сварен жалтък ама после нз някакви идеи ?  :-(

daimler77

във варна ако няма магазини с храни, незнам къде  :-)

barabata

Дето се казва картинно описани някой от магазините във Варна:
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,14984.msg179668.html#msg179668

Артемия има в почти всеки магазин , но във вид на яйца. Има и пакетчетата на Сера смесено заедно със сол (около 2 левва върви пакетчето). Лично аз как съм процедирал - в малко шишенце изсипвам пакетчето и доливам с вода толкова че да плува в аквариума без да потъва (за да е на топло) пускам едно маркуче с помпичка за въздух да върти вътре водата. Първите рачета се виздат да плуват след около 24 часа някъде. Спирам помпичката за въздух и оставям да се успокои всичко. Едните яйца падат на дъното, а другите плуват на повърхността. Рачетата плуват посредата. Взимам едно пакетче от чай и азхвърлям чая. С тръбичка изсмуквам рачетата през тръбичката в пакетчето като при спирането е много важно да се извади маркучето от шишето , а не да се надига пакетчето че всичката артеми скорострелно се изсмуква обратно в бутилката. След това в една чинийка слагам съвсем малко вода (стават и пластмасовите капаци за яйца) и отвореното пакетче с артемията се допира до водата. Всичката артемия остава да плува във съвсем тънък слой вода (сладка). Така изнесената артемия слагам във фризера и я замръзявам. Солената вода се връща в бутилката с артемията и се включва пак помпичката. На следвашия ден се изкарва следващата порция артемия и така докато свърши.
Като ми трябва артемия вадя от фризера отчупвам колкото преценя и го пускам в капачка от буркан примерно да се размръзява. Като се разтопи го изсипвам в аквариума. Артемията е мъртва , но малките я ядат като луди. Може по няколко пъти на ден да храниш по малко. Инак докато я замръзяваш още може да храниш и с прясна артемия, но едва ли може да я употребиш всичката така или иначе.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.