• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 04:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бети размножаване

Започната от MITKO32, 24.01.2009 14:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MITKO32

здравеите зна4и днес пуснах в един аквариум около 35 литра две бети мажка и женска видях 4е женската има бело петно отдолу което зна4и 4е е готова  след колко време горе долу 4е пуснат хаивера.  :karamse:

Деян


dok70

Виждам че ще ставаш млад развъдчик. :-D
За целта прочети доста за видовете риби с които ще се занимаваш!
После задавай смислени въпроси и ще ти се отговори.
Почни с живородките като начало, за хайверни малко ти е рано!
И ЧЕТИ, има много инфо из форума, ползвай търсачката!
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

morriddin

Значи, вади женската в малък съд - 20 - 30 литра. Качваш температурата на 28 градуса (иначе много хайвер ще остане неоплоден), и храниш обилно с тубифекс. В най-тихия ъгъл на съда слагаш ричия или водна леща - тя ще е в помощ за строежа на гнездото. След 2 - 3 дни пускаш мъжкия и почваш да дебнеш - почне ли да строи гнездо от мехурчета значи скоро ще си имаш хайвер от бети,(ако е опитен ще го направи за няколко часа, най-много ден). Между другото, сложи нещо за укритие на женската, защото мъжкия при мръстене е изключително агресивен и ако тя не е готова може да я убие. След като гнездото е готово, женската отива под него и се почва... Ако питаш мен, сложи слаба лампичка отгоре, вземи си столче и сядай да гледаш - мръстенето на лабиринтовите е нещо изключително! След като хвърлят хайвера, вади женската и я върни в общия аквариум, иначе се прощаваш с нея - от страх за хайвера мъжкия ще я убие. Него го оставяш вътре поне докато хайвера започне да се люпи. След това го махаш. Водния стълб трябва да е около 15 см. Съвсем слаба аерация, за да не убиеш малките.
Това е! Захранваш след като проплуват, (но не като за прасета) и вече си имаш малки Бети! ЧЕСТИТО!
Дано да съм бил от полза!
Чао!