• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 14:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

бети и гупи в един аквариум

Започната от vnedel4ev, 04.02.2009 21:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vnedel4ev

от познати акваристи бях чувал,а сега прочетох и тук ,че гупи и бети не съжителстват добре,че бетите са агресивни спрямо гупите или  че просто не е добре да са заедни в един аквариум.днес обаче влизам в магазин аквамания във варна и  =-O.има 2 аквариума с гупи и в двата плува по един готин мъжкар бета.питам продавачката и тя казва че няма никакви проблеми по този въпрос.защо първото изречение противоречи на следващите?

zambo

Вичко , което плува в аквариума и има големи плавници може да стане жертва на бетата . Стига да не е голямо добиче по размер . Гупите , със свойте пъстри и големи опашки са идеалната жертва .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

telemundo

При мен в началото бетата похпваше от опашките на гупите но след около 1 месец съжителство всички си живеят миролюбиво е стига и бетата да не е от най-агресивните. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Ffiles%2F494784T.jpg&hash=73f05d44a6ef3bd7427571b392233df94c3a1ba7

SkyNer

замбо не само в зоо магазин ами то май изобщо ги няма в българия аз от доста време търся нещо качествено
Прохождащия

slayerp5


Mortikon

Преди време имах бета и гупи в един аквариум и нямах проблеми. На бетата ми хич не й пукаше за гупите(а те бяха с цветни и ярки цветове).

wwladoo

Има някои  много   агресивни    мъжки  !Скоро  единият  от   моите   бях го  пуснал  в   един   от  общите  аквариуми-  просто  имах  спешна  работа.Докато  се   върна  той  беше  нахапал   здраво  единия   мъжки  вариатус-който  по  късно  умря.Наблюденията   ми   са   че   всичко  което   е  воално   и  шарено   ги   дразни  и събужда  агресията им!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

zorigigi

Гупите ако питаш мен могат да живеят с бета защото аз имам и от двата вида и не съм забелязвала противоречия

Лора

За всеки аквариум е индивидуално. По принцип не се препоръчват да се гледат заедно. Всяка риба си има собствени изисквания, не пренебрегвайте този факт!
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!