• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бета & скалария

Започната от lubosdun, 06.11.2008 10:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lubosdun

07.11.2008 10:33 #30 Last Edit: 08.11.2008 09:53 by lubosdun
Цитат на: Daniel - 07.11.2008 10:22
Зимаш една чиста кофа (не тази дето майкати бърше пода, може леген или пък нещо подобно) изплакваш го хубаво, с едно канче го пълниш с вода после зимаш кепа ловиш рибата и я преместваш, и не е лошо да го захлупиш съда (да не събираш рибата от пода) източваш половината вода или колко искаш бършеш джамовете , пълниш аквариума ако имаш добавки слагаш във водата ако не чакаш малко повече да се отстрани хлора (мисля че знаеш как става) и после процедурата е ясна.
Аз така си чиста аквариума когато се налага да бъркам повече време в него и използвам кофа от латекс (добре изчистена преди това)  вече втора година и н.п.

А като не можеш да се справяш с този аквариум защо си тръгнал втори да правиш.
И при малко повече старание от теб, аквариума ти ще добие по добър вид.


а хлора за колко време се отстранява ?
и не живея с майка си  *NO*

Daniel

Без добавки доста по бавно някой изчакват 2 дена да минат за да пуснат рибките в аквариума някой нямат търпение и по бързо правят процедурата.

виж тука в продуктите на сера http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,3556.0.html (виж първите два) това са специални добавки за вода, точно от което се нуждаеш (те преобразуват чешмяната вода във вода съобразена с изикванията на рибите). Някои пускат рибите само няколко часа след напълването на аквариума  и третиранането с тези препарати.

Аз исползвам Sera aqаutan и Sera nitrivec има и други препарати но аз знам тези.

Най хубаво е да си намериш подходящи съдове да ти престоява водата в тях и после доливаш без да вадиш рибките.

Това мога да кажа НЕ като специалист. Успех

Tulipa

Моя аквариум е 160 л.Направила съм си сметка и събирам шишетата от минералната вода.Един -два дни преди да реша да доливам или сменям вода(второто ми се е налагало само веднъж досега),напълвам тубите и чакам да се разкара хлора.Не е толкова трудно,стига да има желание човек.

yri

A aз пускам водата направо от чешмата. До сега не съм имал проблеми, освен веднъж зимата, когато за малко пуснах доста топла вода и ми умряха 2 рибки. Добавки /каквито и да било/ не слагам ....
Цитат на: NO CARRIER - 13.07.2007 23:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.bgphoto.net%2Fphotos%2F6639%2Fo632740807782187500.gif&hash=b11becf546903bddec1630803a595a1cf0b39496

lubosdun

съжалявам фотоапарата батерийте му свършиха ей сега му долях още 12л вода вече от повърхността на водата до капака е 5 см а преди беше 13. това са ми възможностите засега :)

Daniel

А преди да долееш водата изчистили го поне малко?

ico

При смяна на вода не се вадят риби! При възмножност пълниш в големи шишета или нещо чисто 30-40 литра вода, оставяш 1-2 дни и после сменяш с толкова източена от аквариума. Хубаво е новата вода да е с подобна температура и престояла. Ако не е престояла, не е чак такъв проблем. Важното е да се заменя, а не да се долива. И  вземи прочети статиите в Литература/Отговори на често задавани въпроси, че не са ти ясни и най-основните неща.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

lubosdun

Цитат на: Daniel - 07.11.2008 11:24
А преди да долееш водата изчистили го поне малко?
да със гъбичка нова си купих и избърсах стъклата където нямаще вода :)

Boromir


Цитатlubosdun 
аквариума .... немога да се справям ... имам мъркуч помпа ама рибетата къде да ги оставям? в наелонови  пликчета нали? + това нямаме щищета с общо престояла вода 150 л 
Защо се хващаш тогава с нещо за което неможеш да се грижиш и гледаш? *STOP*
А,и нети трябва да имаш къде да престоява 150л вода,или да вадиш рибите по кофи и после пак обратно в аквариума!Трябва ти да сменяш 1/3 от обема на съда и да я долееш с престояла вода!Постоянното вкарване и изкарване на рибите ги стресира и това може да доведе до сериозни проблеми дори може да ги убие!!!
Сменяй постояно водата на аквариума и не прави глупости и всичко ще е "ок"!!! *THUMBS UP*
Shrimp Breeding Lover

lubosdun

Цитат на: Boromir - 07.11.2008 20:34
Защо се хващаш тогава с нещо за което неможеш да се грижиш и гледаш? *STOP*
А,и нети трябва да имаш къде да престоява 150л вода,или да вадиш рибите по кофи и после пак обратно в аквариума!Трябва ти да сменяш 1/3 от обема на съда и да я долееш с престояла вода!Постоянното вкарване и изкарване на рибите ги стресира и това може да доведе до сериозни проблеми дори може да ги убие!!!
Сменяй постояно водата на аквариума и не прави глупости и всичко ще е "ок"!!! *THUMBS UP*
добре засега направих каквото можах по-нататък повече.

Boromir

Цитат на: lubosdun - 08.11.2008 09:55
добре засега направих каквото можах по-нататък повече.
Да се надяваме че няма да допускаш повече такива фрапантни грешки!По добре питай,чети и се интересувай,отколкото да не те е грижа !
Shrimp Breeding Lover

Деян

Много си критичен, всички сме правили глупости в началото. :-)

spetsa

Немога да проумея как може да давате стотици левове,за аквариуми,които с извинение нестават за нищо.Винаги желанието за аквариум е голямо,но след месец като стане блато всичко се зарязва и след още месец аквариума се маха.За да не става блато обаче хората в магазините продават,ето това чудо на природата с което се сифонира и почиства аквариума:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8790277
За мен то е важно,колкото за вас е важно нагревателя.За да стои аквариума ни чист и добре подреден,на всеки 7/10 дни се сменят 20% или 1/3 от водата и се долива с нова.Това дали ще е престояла зависи от това колко е голям аквариума.През тази смяна на водата се почистват стъклата и се измива гъбичката на филтъра.Цялата галимация за 120 литра отнема ,не повече от 30 минути.Просто незнам как може да се дават пари за растения и риби,а да не си вземетe този лично за мен жизнено важен инструмент за аквариума  ]:->

boldrick

Луда работа ...Момчето само попита дали е възможно бети и скаларии да сажителстват заедно в еди какаъв си аквариум ,а до къде се стигна ...някой чак и снимки на сифона си пуснаха ...

kratun

Момчето предизвика три страници с коментари, които не са случайни или излишни. В тази връзка се наложи да се показват "сифони". Смяташ ли, че няма нужда?
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.