• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 09:45

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

трихогастери и скаларии

Започната от Антон Лазаров, 07.05.2006 22:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Антон Лазаров

могат ли да съжителстват трихогастери и скаларии

wpier

Да могат,аз сам гледал и не съм имал проблеми.Помня че като си ги купих от пазара си ги взех горе долу една големина.Направии ти така.Едва ли ше имаш проблем.
Успех

Liliiv

Няма проблем да съжителстват. При мен скалариите бяха вече големи, а трихогастрите ги взех малки и нито веднъж не са ги нападали скалариите. Едната скалария даже е доста агресивна и хищна към по-дребните риби, но дори доста малко трихогастерче не е тормозила. Трихогастрите пък не закачат никой освен по-малките трихогастерчета.

Pac

При мен обаче един трихигастер биеше по-малките скаларии. Направо ги спукваше от бой. Но тоя си беше дивак по принцип. Преди това беше претрепал 2 други трихогастера. Затова го занесох в един магазин и го пуснаха в един аквариум с цихлиди и пирании. За учудване живее там вече близо година без особени проблеми, само дето перките са му малко по-късички...

SS_Division

Изобщо не се притеснявай. Аз имам такава комбинация от рибки, която повече от година съществува без никакви проблеми. Имам 2-ка златни трихогастри, един мъжки син и 3-ка скаларии с някакви черни вертикални ивици, но не им знам името.

SS_Division

Ей Рас, искам да те питам нещо? Гледах снимките на аквариума ти,хареса ми. Та да те питам твоите черни скаларии колко са големи като дължина и височина? Мерси.

Pac

Цитат на: "SS_Division"Ей Рас, искам да те питам нещо? Гледах снимките на аквариума ти,хареса ми. Та да те питам твоите черни скаларии колко са големи като дължина и височина? Мерси.
Ами не съм ги мерил. Не са много големи. Аквариума ми е висок 40 и дълъг 70 см. Направи си сметка гледайки снимките. По мои груби сметки са към 15 високи и 12 дълги (заедно с перките разбира се). Телата им са с диаметър около 5-6 максимум 7 см. Но всичко това ти го казвам на око...

SS_Division

Горе долу колкото мойте са, ама нещо не ме кефят май ще ги метря някъде. Ако няма къде май ще е в кенефа или на котката, и лека им пръст или май по точно вода ха-ха.  pop  rip

Pac

Е, не прави така. Все ще се намери някой мераклия да ги вземе. Аз трудно се разделям с рибите си. Те са си ми буквално домашни ЛЮБИМЦИ. Не са просто някаква украса вкъщи, която разкарвам когато ми скефне. Познавам всяка една от тях като характер и навици, наблюдавам ги как растат от съвссем мънички. Няма начин да отидат в канализацията!

Desmoria

Аз ги искам, ако си от София де.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

hanskiq

ей ако е за скаларии давай насам човече.трябват ми много,че мойте не щат да оформят чифт,а ми умря женската

SS_Division

Като реша окончателно да ги махна ще пиша,за да решим как да стане. Аз съм от Белене на хубавия син дунав и гадните комари, малко трудно излизам извън градеца, затова мисля че ще е малко трудно някой да ги вземе.