• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:18

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

13 рибки в 25л-

Започната от b3n0v, 26.08.2004 15:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sho

Цитат на: "MAKAPOB"Рибоците усещат промените в радиационния фон.Защо в АЕЦ има аквариуми.
в АЕЦ има аквариуми по програмата за осигуряване на комфорт на служителите - за съжаление подръжката им  е в близки родствени отношения с ръководния отдел и там човек не може да се намърда :(   аз познавам една инжинерка по безопасноста на 3 и 4 ти блок- от нея ми  е информацията -а иначе са пълни лебедки (тия който се занимават с аквариумите) и редовноп се купуват нови риби щото мрът като..
а и наче  има две животни който доказано имат отношение към радияцията - хлебарките те виждат лъчението и плъховете те  я усещат ( не ме питайте как е доказано не знам:) )
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Igi

Има аквариуми в АЕЦ. И мисля че хората там си ги гледат за удоволствие а не заради програми.
Бях на двуседмичен стаж в централата в Козлодуй, там в 5 блок попаднах на двама мъже които гледаха рибки в стаята за почивка, към 100л аквариум, имаха си и бебешко отделение с рибки с различна големина, някъде към 40л. И двата аквариума изглеждаха добре и хората много им се радваха и си се грижеха за тях. Аз си изпросих малко разстения даже от тях .

sho

не съм бил лично но не мисля че ше ме лъже - разбира се не пречи и да има и ентусиазти като нас:) но като цяло акварюмите били трагедия ! не става дума за 100 литрови  доколкото разбрах за нещо по мащабно иде реч
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Igi

ами може, този който аз видях си беше на точно такива ентусиасти като нас, не беше на централата а на работниците в цеха по автоматика. Гледаха само живородки. Не беше кои знае какъв аквариум.
Предполагам че тези дето са на самата централа са по-хубави , незнам.

sho

не мога да ти кажа точно какви са!!! ма тя се изрази че са сложили едни.... огромнии аквариуми :) и мрели на поразия ...:)
п.с. ти като си била на спецялизация там дали не бачкаш сега в рекактора дето е към младост?(само от любопитство:))
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

mladHipar

В ТЕЦ Мини Марица Изток 2 и 3 също има аквариуми в щитовете  :) които не са по големи от 200 л. В ТЕЦ 2 има също голям и красив папагал и някакви гугутики, тай че не си мислете че са сложени тея животни заради радиацията - щотовете не допускат радиация  :wink:

Legion

Рибките усещат радиацията и са много чувствителни едни от основните признаци е мутации в малките като се има предвид че живородките се размножават всеки месец(и се отглеждат що годе лесно) по честотата на мутациите се определя дали има упасни за здравето промени в радиационни фон(въпреки че има много по точни методи и едва ли в АЕЦ ги използват за туй)друг признак е по малки размери на рибките(но как го отчита и представа си нямам)Виждал съм в пречиствателни станции и ХЕИ там ги изпозват за контрол на качеството на водата(микробно число,вредни вещества и т.н)

aqua

Здравейте,
Случайно имам работа по тези места, които спрягате, че там въдели риби за следене радиационния фон.
1. Такова нещо НЯМА.
2. Там радиационния фон го следят с апаратура и данните се извеждат ежеминутно на електронни табла.
3. Риби за мутации се изследват, но НЕ от АКВАРИУМИ, а от тези популации, които живеят в двойния канал на АЕЦ Козлодуй. Пращат се проби в София ежеседмично. А какво се хваща там мога да покажа на снимка на ГОЛЕМИТЕ риболовци, да им направя гъдел  :wink: .
4. По цеховете в АЕЦ има отделни мераклии, които гледат риби в разни аквариуми, но то е по собствено желание и за собствено удоволствие, за борба със стреса.
5. Големите шефове, от БЕЛИЯ ДОМ не съм виждал да им гледат риби. Може да има в 5 и 6 блок, при някой шеф, но то вероятно е поради слуховете, че големите баровци в София също имали аквариуми.
6. В Мариците - МИ-2 гледат на някои места животинки, пак поради лично желание. В МИ-1 до скоро имаше акварист един, запален и с добри риби, но чух, че след появата на новата собственичка напуснал.
7. В ТЕЦ Варна съм виждал на две места да гледат риби. Не е нещо специално, като любимците на Boby_, например, а простички живородки и разни барбуси и такива други, но в добре поддържани аквариуми.

Това е положението с радиационния фон за сега. :lol:

Legion

ПОКАЖИИИИ  :!:  :!:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

b3n0v

Да се върнем на темата за 13-те рибки които днес станаха 12,защото умря още 1 молинезии :cry: !Търся причината!По него нямаше нищо различно(като петна или точици).Преди няколко дни си взех нагревател на реле и го сложих!Също така извадих коралите и сложих грунд навсякаде(като първо го измих в солена топла вода докато се избистри) и засадих две разстения още!Едното рибите го изядоха същата вечер(приличаше на копър) :? !

VassetZ

А филтрация или аерация имаш ли? Щото молинезиите не търпят малки количества кислород, както и температура под 24 градуса.

b3n0v

Имам помпичка с гъба!А температурата съм я настроил на 25 градуса!Също така ги храня  вече и с тубифекс през ден иначе със чернодробна :? !
А и да попитам днес взех тубифекс обаче като се загледах в него не е като предишния ами половината не шава,а и мирише като на мърша!Обаче първо им сложих и след това видях разликата и направо го изхвърлих!Може ли да им стане нещо(изядоха го също толкова лакомо колкото живия?!

VassetZ

По принцип аз избягвам да давам тея червеи, защото от съботния пазар са с много ниско качество и силно "отровни" :lol:
След като си избих рибите с тубифекс не им давам на новите...
а и чернодробната е голяма гадост. по-добре за 50 сттинки си вземи малка разфасовка Sera от колкото това.

b3n0v

съботния пазар :roll: Е аз съм от Враца и тук избора се свежда до чернодробна и тубифекс!Ама не съм сигурен че е от храната!Досега за 1 месец отглеждане на рибки са ми умряли 3---->1 хелер и 2 молинезии :cry: !

aqua

Привет b3n0v,
Защо не се обърнеш за съдействие по въпроса с храната към Любо, от магазин в центъра на Враца. Той идва всяка събота на пазара в София. Изглежда е човек готов да съдейства. Помоли го да ти вземе една малка кутийка суха храна на Sera или Tetra. Кажи му, че приятели от София са ти казали какви са цените.