• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем...

Започната от Radi, 23.09.2004 23:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Radi

Искам да Ви питам колко ватов нагревател ми трябва за 40л аквариум? Купих си един български 25W даже ми казаха, че бил за 25-30л. Ама дръжки, тия от зоомагазина май не знаят, че между литър и ват има разлика. Както и да е. Та идеята ми е , че като пусна нагревателя водата направо кипва, даже два дена ме нямаше и брат ми взел, че объркал кабела за помпата с кабела за нагревателя и като си дойдох водата беше 29 градуса...оправих всичко, свалих температурата ама ме е страх дали ще оцелеят. Та въпроса ми е какъв нагревател да си взема та като го пусна да знам, че ще ми държи постоянна температура 24-25 градуса, не повече. И горе долу на каква цена са по скъпите и изобщо те добри ли са? Благодаря Ви предварително.

sho

Влизаш в първия магазин и искаш нагревател с терморегулатор - само не зимай от турските  - примамливи са като цена  но са с биметална пластина и ако залепне се получава чудна супичка :) от дом ти любимци
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Radi

Мерси за бързия ти отговор. А горе долу един такъв на каква цена е?

sho

хмм - най вероятно ше те излъжа ама 11-13 лв. - най - добре на съботния пазар отиди там са малко по евтини нещата ( ако си от София де)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Radi

Така и ще направя и без това едно приятелче тогава от там ще си взима аквариум 60-70л та ще си купя. Мисля да си купя и един аквариум, макс. 10л за карантина или за бременни рибки. Миналата седмица бях на пазара в 8 часа и сигурно заради студеното и дъждовно време много много не бяха изкарали рибки и други работи...но дано тази събота да не е така.

etg

ЦитатИскам да Ви питам колко ватов нагревател ми трябва за 40л аквариум? Купих си един български 25W даже ми казаха, че бил за 25-30л. Ама дръжки, тия от зоомагазина май не знаят, че между литър и ват има разлика. Както и да е. Та идеята ми е , че като пусна нагревателя водата направо кипва, даже два дена ме нямаше и брат ми взел, че объркал кабела за помпата с кабела за нагревателя и като си дойдох водата беше 29 градуса...оправих всичко, свалих температурата ама ме е страх дали ще оцелеят. Та въпроса ми е какъв нагревател да си взема та като го пусна да знам, че ще ми държи постоянна температура 24-25 градуса, не повече. И горе долу на каква цена са по скъпите и изобщо те добри ли са? Благодаря Ви предварително.

Съвсем правилно са ти казали в зоомагазина с едно малко уточнение. Нагревател без термореле от 25W повишава в 25-30л. аквариум температурата с 5-6о, тоест ако в стаята е било 22-24 , напълно нормално е в аквариума да е 29 градуса. Ако искаш постоянна температура вече са ти отговорили :lol:

Radi

Днес бях на борсата и си взех Atman "Electornic Heater" 50W ама още не съм го тествал, питах навсякъде и повечето ми предложиха да си взема немския нагревател. Още не съм го тествал и за това искам да ви питам дали е добър и дали създава някакви проблеми при работа. Самият модел е с 6 реотана и всеки е в отделна епруветка за по-голяма сигурност.

Anonymous

Екстра си е Радо :) Няма да имаш ядове ! Само гледай да не го фраснеш с нещо ,че ще има супичка :)

Mario

Аз бях това   :wink:

koko

25 вата за 40 литров аквариум?! ами ок, но верно трябва да внимаваш да не го пукнеш или нещо такова  :P

Radi

Koko старият(българският) ми е 25W, новия е 50W(Atman) ама поне мога да го сложа на 25 градуса и да си ги поддържа само тях, нищо, че е двойно по-мощен. Онзи стария е ебаси "печката" :)

koko

Цитат на: "Radi"Koko старият(българският) ми е 25W, новия е 50W(Atman) ама поне мога да го сложа на 25 градуса и да си ги поддържа само тях, нищо, че е двойно по-мощен. Онзи стария е ебаси "печката" :)

извини ме - малко бях разсеян - знаеш как е - петък, после събота  :lol:  :lol:  ти ти и с новия си нагревател пак за същото трябва да внимаваш - чупят се тия пущинаци ей  :wink:  :wink:  :wink:

nikolce

Izvinyavayte za latinicita no pi6a ot int. klub i nemat kirilizator.

Ta po otno6enie na 4upeneto na nagrevateli i prigotvqne na supka ot ribki :lol:  :lol: , men mi se e slu4valo da se spuka sam, ot tezi s bi-metal i ni6to, nema supa :lol: , samo 4e kato se vklu4i (nali e s termoregulator) vodata kipva izlizat mehur4eta, a skalariqta gi goni............... :lol:
Oba4e nema supa.  za 6tastie

abaro

Ето точно затова не си вземам скаларии :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Anonymous

Да ама Ради има двеее :)  :D

Radi

Ммм да. Между другото още не съм им сложил новият нагревател защото трябва да закарам капака на стъклар да го резне малко та да има място...Иначе днес ще го тествам в карантинния аквариум да видим дали има дефект : )