• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.04.2024 01:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

замислям 300 литров аквариум

Започната от Burgaska_perla, 03.06.2010 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kamos

Тук по скоро е въпроса с каква вода смесваш морската сол? Системата има някакъв шанс ако смесваш морската сол с вода от Черно море.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Асен Евгениев

Цитат на: Burgaska_perla - 05.06.2010 12:04
Нека всеки който не вярва да заповяда!
Аз се записвам. ;-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Burgaska_perla

Аз чакам вторият успешен опит,ако има такъв който ще се престраши.

tishovsx

Брей....какви Български подвизи чета аз тука.
Защо Перло-Бургаска не вземеш да ограмотиш хората от Риф централата, те ползват специализирани соли пък са и близо до океана. Не е ли по добре да си гребат водата направо ами се занимават с глупости.

Но дерзай...кажи само параметрите на водата и ще ти кажа колко далече ще стигнеш *DRINK*
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

ludiqdoctor

Елеееее, не! Честно, по-големи смешки не бех чел от супер много време. Перла....хм много подходящ никнейм - то нали точно имаше маринована копърка с това име. Ако сложиш малко повечко риба в аквариума сигурно ше докараш химичен и биологичен състав точно като в консервата хахххахахахахаах Нарежи и малко морковки и пресен лук във водата!хахахахаа Ужас. Даже не един - два ужаса в едно!
От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

_777_

Като гледам какви "уникати" си създала със сладководните аквариуми:
http://aquariumbg.com/forum/predlagam/prodavam-akvarium-110-litra/msg258579/#msg258579
си представям какво става със соленоводните. ]:->
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

vasso

Нямаме пари в излишък, за да си правим подобни експерименти. Аз не съм забелязал някакво специално отношение към жените тук, даже много се радваме, че има и женски представители!
Сега, ако не знаеш защо всичко изглежда толкова подозрително, ще ти кажа. Първо искаш съвет за сол, после се оказва, че видиш ли, тя вече имала сол в аквариума. Нищо не разбрах за филтрите, които ползваш.
Ясно е, че дори да е възможно да се направи с обикновена сол, вече никой не ти вярва заради другите двусмислици. ;-)
Ако наистина е възможно е редно да започнеш ТИ втори експеримент, за да ни го покажеш. Не е редно да набутваш други колеги. ;-)

tishovsx

Ами колелото и топлата вода е открита отдавна. Всеки може да си прави всякакви експерименти и в това няма нищо лошо! Стига да не се подвеждат хората които тепърва навлизат в солената акваристика. Всичко е доказано и само трябва да се прочете и с постоянство и късмет нещата ще си дойдат на место.
С обикновена сол или каквато и да е тя различна от такава която е за целите на рифовата акваристика, не може да се очакват добри резултати. Само ме е жал за животинките които се мъчат в тая "солена" вода.
Солите които предлагат водещите фирми съдържат в себе си, всички съставки които се намират в океаните. И най-добре имитират веществата и средата, за да се чустват обитателите които отглеждаме в плен по най-добрия начин, според нас разбира се.
Повече от 70 микро и макро елемента се съдържат в океанската вода и в тази която е приготвена според вече утвърдените методи.
Всички мекотели, раци, червей, безгръбначни и т.н. се нуждаят от големи нива на калции, магнезии, алкалност, PH, йодити и какволи още не.
Един съвет от мен! Ако някой ще се занимава с рифова акваристика нека следва установените основни принципи. Не мъчете животинките! И ако ние искаме да имаме частица от природата в нашите домове, нека поне да го правиме както трябва.
Франкенщайн не ни трябва, повярвайте.....
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Burgaska_perla

1.25  лв е по добре от 70 лв и нагоре.Пък и не виждам да си мъча животинките.Почти всяко дете което е гледало филмчето''В търсенето на Немо''иска да притежава наи-обикновена рибка клоун.какво му трябва ли?едно аквариумче,един скимър самоделка,една помпичка която да върти водата,един хидрометър, пясък от морето, един амбициран родител и разбира се няколко стотинки за морска сол.Това нещо обаче трябваше да го обобщи някой колега от форума а не да ми повтарят че трябва да четеш.Но никой не ми даде точна информация какво точно трябва да чета за да се ограмотя като така ''любезните съфорумци''.Всеки си има истина.Някои сами си създават такава,други въвят по утъпканите пътеки и никога не грешат.В този форум се събирате да си начешате езиците нищо повече.Съжелявам че се регистрирах.

Асен Евгениев

Ако беше толкова лесно, всяко дете щеше да си има аквариумче с вода и морска сол и един
Немо вътре. За съжаление не става така. И аз видях голям зор с дъщеря си, когато гледа филма
и заиска клоун, но успях да я разубедя. Не винаги трябва да се отстъпва на децата.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NO CARRIER

Перла, пратих ти едно лично съобщение, не знам дали си го видяла.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Ilianidis

Перличке,кажи ми аз с моя опит какво сбърках.Преди 2 години бях на моренце и си викам не може ли да погледам некоя скарида само,хем нема ми требе специална сол, хем да видим какво ще станее.Че живяха в морската сол,живяха,ама само 2-3 месеца.През това време една по една се гътнаха,нещо им липсваше от състава на водата.Побеляваха и умираха.Демек по-скоро само ги осолявам,отколкото да им давам живот.Защо при мен не се получи?

valnata

Аз ви казвам, че това е момичето с лъвчетата. :-D Тя толкова да си вярва, че е направила откритие.. *ROFL* За 1.25 морския аквариум е готов. И лъвчетата си играят заедно с кученцата в Африка.. :-D :-D 

Света чакаше твоето откритие!! Утре и аз ще засоля моя аквариум(два лева къде не съм ги дал).

almaren

Лелееееее какви глупости надрънкахте,напишете нещо което сте прочели обосновете се научно.Разбрахме за зелките,за копърките,за лъвчетата и шизофренията,айде сега напишете нещо по темата.А и след като солта е от тунис и е добивана чрез изпарение на водите от средиземно море на никой ли не му хрумна,че в нея също има микроелементи? :-D

Letniq

Колегата е прав :) Не мога да разбера какво толкова е направело момичето, че е заслужила такова отношение :)
Нахвърляти й се все едно е сложила сол във вашия аквариум. Това, че не върви по отъпкания път е според мене по-добре :) По-добре човек да се учи от грешките си от колкото някой да му снася информация на готово :) А й представете си, че това се окаже, че не грешка :)

Искам да питам тия камъни дето са вътре от морето ли си ги извадила или си купени от някъде живи камъни, защото аз си имам тука едно черноморски и се чудя дали не стават да ги сложа в аквариума :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi44.tinypic.com%2F2ef81nt.jpg&hash=6d76663768d5b373c656281a5610d1ce67cb3b5f

Similar topics (5)

11467

Започната от deadman93


Публикации: 4
Прегледи: 5284

3165

Публикации: 31
Прегледи: 19693

28005

Публикации: 2
Прегледи: 4762

3977

Публикации: 69
Прегледи: 39800

9496

Публикации: 39
Прегледи: 28671