• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 12:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бракониери

Започната от houngan, 18.08.2009 17:03

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Raven

Цитат на: N.Nobs - 19.08.2009 20:50
Ma кви хубави иларии излизат там, точно на канала  ;-)

Ъхъ,викаме им "лайнарки" *CRAZY*
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

N.Nobs

Това предполагам е най-стабилната им популация, едва ли някой си взима за в къщи https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.bikerz.bg%2Fimages%2Fsmilies%2Fnew_microwave.gif&hash=0a9cdf67afa12bbe7fedd547c7cdc139a7e25ef8
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Cabral

Хоган,
Друже,
Единственото което си наблюдавал от природата е ценораспина в кръчмата "Морски дарове". Остави рибите на мен. Първото нещо, което разумната държава трабва да направи за да опази природата си е да натроши главите на еколозите. Пример - Народна Република България - страната с най-голямо био разнообразие в Европа, и с добре набити еколози. Навсякъде, където ги срещнеше милиционер ги биеше за запазване на биоразнообразието. Всъщност България е на трето място в Европа, но след Испания и Гърция, защото в листите на Испания са рибите от Средизимно море и Атлантика, а на Гърция от Средиземно море с което ни изпреварват. Това, че даден вид не е проучен означава, че полицията и прокуратурата не са си свършили работата и са оставили на свобода цялата пастмина, която се занимава с тази дейност и за десетилетия не е научила с какво се храни морската игла/например/. Аз още първата вечер видях, как морски кончета убиват целенасочено игли, след няколко дни и Камос ми каза, че също го е наблюдавал. Каза ми, че е виждал игла да "изсмуква" малко сафридче. Единствените дето хабер си нямат за това са сговорната дружина на лапачите от Варна, дето тежат на бюджета от близо 100 г. За 100 г. не си мръднаха задниците да направят един списък с рибите в Черно море. Ей така, да ти знаем като бройка. А са опапали средства за поне 20 пречиствателни станции. Не, че пречиствателните станции имат отношение към морето. Всъщност имат, защото вредят. Рибата, като всяко животно живее за едно нещо, да се размножи, за което трябва да се наяде. А много риби и особено кефаловите ядат това дето излиза от мръсния канал. Затова и около старите тръби, дето не минават през пречиствателни е пълно с риба. Срещу Бургас има друг вид "Лайнарка"/така се казва/, където се ловят най-големите риби. Това е място, където се изхвърлят всякакви отпадъци. За нас отпадъци, за рибите укрития. Та за нас може да е екологично да не плуваме в лайна, но за рибите това е храна.

Затова вместо да се тръшкаш, вземи и чети! Сега се прибирам от Несъбър в Сл. бряг и видях на камъните по насипа белка, даже повече ми заприлича на златка, но все пак те са много редки. А в Сл. брят съм виждал и дива котка, белки, лисици, 2 метра смок и какво ли не. Природата си живее и без простотиите на еколозите, те само й вредят.

bigbeer

Всъщност кой е houngan?!  Защото аз също съвсем скоро ще бъда в неговия списък с браконерите?! Опсс.. сещам се, че вече май-съм и бил там преди 4-5 години заедно с първия ми черноморски биотоп..

Миряна

25.08.2009 14:03 #19 Last Edit: 25.08.2009 15:25 by ^^Мирянка - Мърморянка^^
Специално за теб Бира намерих отново случайно нещо за човека в рибарския форумец: 
Май е писал за гамбузията  :-)
http://houngan.users.photofile.ru/photo/houngan/115383649/127449141.jpg
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Fcsyrovhmb%2F538237_3797678353034_21052137_n.jpg&hash=7f354611765e38613a09ec04546b6d458529bb4a

houngan

27.08.2009 20:57 #20 Last Edit: 27.08.2009 23:00 by houngan
Нивото на културата в България рязко спада за жалост.. което ще доведе само до разруха, обезверяване, унищожаване на българския народ.

Кой съм аз и какво правя ще ви става ясно тепърва, а какво съм направил за природата на България почти! - всички на куп не сте го направили!

http://buresh.org например

в момента работя към ЦЛОЕ при БАН - по цял ден правиме глупости ...

А сега за тези хора, които се интересуват от запазването на природата:

Видът е включен в

Червената Книга на Черно море
, в Украинската Червена Книга на Черно море - като застрашен.

Новата Червена Книга на България - Том - Животни (която ще излезне до месец два) - застрашен, също са изчезнали 5 вида риби  -  унищожени от злите еколози, а 20 други имат статут застрашени.

Бернска конвенция
- защитени са хабитатите (а това включва вида, защото той е част от системата) обрастванията с зоостреа
марина.

ДИРЕКТИВА на Съвета 92/43/ЕИО

ОТ 21.05.1992 ЗА ЗАПАЗВАНЕТО НА ПРИРОДНИТЕ МЕСТООБИТАНИЯ И НА ДИВАТА ФЛОРА И ФАУНА
- Защитени са хабитатите му пак.

А за тези, които не ги е грижа за нищо е ясно какво показвам!

torsade

Като стана дума за червената книга... Рибата меч в Черно море застрашен или изчезнал вид се води (може би един от 5-те)? Питам, понеже съм рибар, а не искам да влизам в нарушение.
Охлювът не ни е враг!

houngan

Цитат на: torsade - 27.08.2009 21:49
Като стана дума за червената книга... Рибата меч в Черно море застрашен или изчезнал вид се води (може би един от 5-те)? Питам, понеже съм рибар, а не искам да влизам в нарушение.
Случайно навлизащ, неавтохтоннен вид. Ако 'фанеш ми съ обади - ще ти издействам потупване по рамото и орден!

Emil

@houngan  шапка ти свалям за енергията, която влагаш в работата си и в защитата на принципите си и природата на България*THUMBS UP*.

*offtopic
Единственото, което ме подразни от всичко написано от теб, бе изречението:
Цитат на: houngan - 27.08.2009 20:57
Кой съм аз и какво правя ще ви става ясно тепърва, а какво съм направил за природата на България всички на куп не сте го направили!
, защото когато еколозите си пръцкаха под одеалата до топлите кълки на жените си, аз и колегите ми( въпреки, че по Конституция имам други задължения) гасях горски и прочие пожари, за да спасявам природата на България. Къде бяхте еколози тогава? В пожарищата  изчезнаха много животни и растения, които със сигурност са и в Галактическата Червена Книга. Къде бяхте тогава?
/ *offtopic

houngan

 *offtopic Г-н Емил, мога да Ви кажа само БРАВО! За това защо не е имало еколози тогава... има много причини, много гледни точки, да има също нищо не правещи "колеги" развяващи се само насам-натам. За изчезването на много животни съм напълно съгласен - колеги херпетолози правеха проучвания после - събираха коруби на костенурки - голяма част от популациите са си отишли завинаги във Вечните пасища за жалост. Единственото решение е да се помага за гасенето на пожарите, кой с каквото може. При такива бедствия все още и в много добре развитите страни не се прави кой знае какво за спасяване на животните, надявам се в бъдеще да се започне и това и още 1000 работи свързани със запазване на планетата на която живеем в компанията на разни Homo spp. ядящи, е**щи и правещи отпадъци.

Cabral

Хоган, трябваше веднага да кажеш, че си от БАН, за да ти обясня като на по-прост човек. Естествено, че кончето ще е включено в Червената книга на Украйна. Там почти никога го е нямало, а от определен брой години хич. Причината за това по изключение не са еколозите, а природата. Там морето е силно опреснено, което верояно е причината. Ако не е това, ще е, че в Украйна еколозите са много. Хабитат е нещо в странни форми, където се въдят всякакви живинки. Хабитат се пази, като не пускаш драга вътре или не правиш пристанище. Чаткаш ли пиниза? Едното е звяр/кончето/, другото е терен или водна площ/хабитата/.

И още нещо, работата ми е в областа на правото и ще погна със закона шайката безделници, дето ми живеят на гърба, ако наистина са набутали риба/само за информация на БАН-аджииите - кончето е риба, а не шахматна фигура/ дето е под път и над път, като забранена за улов. За разлика от вас аз знам къде  и кога има кончета, ще поискам експертиза и 5 човека, за 5 часа ще изловят на 5 места по крайбрежието по 1000 коня. Хванали сте будали дето ви плащат, налягайте си парцалите и не го прескачайте на хора, дето за разлика от вас разбират нещата. Вие сте паразити, ако знаеш какво е това, а паразита съществува само ако се спотайва и се държи незабелижимо. Смучете си от бюджета, всеки краде както може, лошо но факт, аз не ви се бъркам, вие стойте надалеч от природата и близо до трапезата.

Случаят с мечоносеца не е най-фрапантен. Има едно недоразумение, наречено от хрантутниците "алосата на Дренски" или "Резовски карагьоз" - Alosa tanaica bulgarica (Drensky 1934) . Дренски/не е хрантутник, а ихтиолог/ хванал едно рибе и го описал като отделен вид през 1934 г. Само дето рибето се оказало уродливо, а не отделен вид и от тогава, вече 70 г. никой нито е хванал, нито чул, нито видял подобна риба. Единствената алоса, същата дето Дренски е описал, се пази в Природонаучният музей/специално за Хоган - една сграда на бул. Руски/. но какво правят хрантутниците/за разлика от Дренски, те не са учени/? От много време са размахали пуста алоса и искат в цели райони да се спре всякаква дейност, защото същата дейност щяла да застраши алосата на Дренски. И това е съвсем сериозно. А единственото, което може да застраши Резовският капагьоз е Петър Берон да му изтърве стъкленицата.

Само да попитам: Верно ли, че Зелени Балкани са сред най-едрите земевладелци в страната?

houngan

Цитат на: Cabral - 02.09.2009 16:55
Хоган, трябваше веднага да кажеш, че си от БАН, за да ти обясня като на по-прост човек.

С всеки изминал ден все повече се убеждавам, че в България почти няма останали българи. Няма възпитание, няма дявол.
Цитат на: Cabral - 02.09.2009 16:55
Естествено, че кончето ще е включено в Червената книга на Украйна. Там почти никога го е нямало, а от определен брой години хич. Причината за това по изключение не са еколозите, а природата. Там морето е силно опреснено, което верояно е причината.

Личи си, че не сте запознат с абсолютно нищо, а имате само бегли представи за света около вас. Посочих тази книга защото в нея е включено кончето - демек Hippocampus guttulatus за невежите, но кой да разбере  =-O , а и в случая говориме за едно езеро, не море, а процесите на опресняване винагие ги е имало и са си нормални.
Цитат на: Cabral - 02.09.2009 16:55
Хабитат се пази, като не пускаш драга вътре или не правиш пристанище. Чаткаш ли пиниза? Едното е звяр/кончето/, другото е терен или водна площ/хабитата/.

Този хабитат се оформя и е в пряка зависимост с всеки един организъм, който го населява .. пу пу тая акваристика - аквариумчетата са вода + рибки   *thanks *thanks евала и машала  *thanks *thanks

Следващите думички няма какво да ги коментирам   :-)

Цитат на: Cabral - 02.09.2009 16:55
Случаят с мечоносеца не е най-фрапантен...

Тука пак зейва дупката на незнанието  :-)
Цитат на: Cabral - 02.09.2009 16:55
Само да попитам: Верно ли, че Зелени Балкани са сред най-едрите земевладелци в страната?

Зелени Балкани не ме интересуват по ниаккъв начин, както и Борисов и Кела.

Със здраве и яжте повече зеленчуци, пийте чайове Гинко - спомагат за развиване на мозъчната дейност и общо укрепване  *THUMBS UP*

Caxapa

Цитат на: houngan - 27.08.2009 20:57



А за тези, които не ги е грижа за нищо е ясно какво показвам!

Може би имаш предвид да покажеш  *Fuck!* ?  Не прекаляваш ли вече с правомощията които си придаваш. Може би ще бъдете полезни ако измислите намаляването популацията на бездомни кучета и котки ,че току всеки ден има я някой нахапан я прихванал болести от тези безпризорни иначе невини животни. Колеги като " ЕМИЛ" са гасили горски пожари а "колеги" от БАН са гасили нещо друго през това време.  Време е да се преорганизирате в извършване на нещо полезно за България.  *bg* *bg* *bg*

NO CARRIER

Да се изкашлям ли или сами ще спрете с намеците за това-онова?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bigbeer

Цитат на: houngan - 27.08.2009 20:57
Нивото на културата в България рязко спада за жалост.. което ще доведе само до разруха, обезверяване, унищожаване на българския народ.

Кой съм аз и какво правя ще ви става ясно тепърва, а какво съм направил за природата на България почти! - всички на куп не сте го направили!

- Както сам казваш, ние сме браконерите а ти защитникЪт. Лошо нема, винаги е имало добра и лоша страна. Ама за да направиш едно подобно изказване пред непозната аудитория каквато е този обществен форум требва да имаш основателна причина. Като изключим това, че по този начин се показваш, като един лаещ самохвалко, на мен въобще не ми пука за теб. Ако беше подходил по друг начин, виж тогава би ме заинтригувал. За съжаление в българия останаха да работят само най-некадърните ни научни работници, а ти с твоя начин на общуване и публичното си държание пред нашата аудитория го доказваш.

Цитат
http://buresh.org например

в момента работя към ЦЛОЕ при БАН - по цял ден правиме глупости ...

- Тук ти вервам безпрекословно.  *privet*


пс. Препоръчам ти, да намалиш малко оборотите и да престанеш да кръжиш. Ела кацни при нас, кълви с нас тук на земата. Предполагам, че можем  да си бъдем взаимно полезни. А ако се мислиш за белоглав орел, който нема място сред патките /нас простосмъртните браконери/ - не се замисляй, ами отлитай на някой друг бряг.