• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 10:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Коментари към конкурса IBAC 2013

Започната от Живко, 11.06.2013 06:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Живко

Цитат на: dafil - 09.06.2013 08:48
Лошо за съдиите няма да казвам,но се надявам да се поучат ....

Понеже няма тема за коментари на аквариумите на конкурса си пиша тук. Опитвам се да се абстрахирам от "интересните" мнения в темата. Така или иначе от доста време не ме интересуват, въпреки че явно са неразделна част от форума. Все пак някой модератор може да си направи труда да разбие тази "тема" на няколко истински теми. И направете им на недоволните една тема "Критики към конкурс" и да си пишат без да пречат на членовете и гостите на целият форум!

Ще си позволя да предизвикам дискусия и за още един от интересните аквариуми в конкурса. Този на Гълабов.



Тук определено има идея, макар и да е шаблонна. Лявата част е перфектна. Много добър подбор на камъните, също и разположение. Застъпват се един с друг и придават дълбочина. Има и добър синхрон с растенията.
В дясната част обаче положението е различно. Получил се е един монолитен блок с хемиантус, който ми прилича на насип на железопътна линия. Камъните са неподходящо разположени. Особено дразнещ е този стърчащ голям камък в средата, който всеки момент ще падне. Според мен е крайно неподходящ. За да се получи добра визия, детайлите в композицията трябва да се градират.
Въпреки всичко аквариумът можеше да е малко по-напред, ако не беше отчайващата снимка, състоянието на елеохариса и водораслите по камъните. Не беше ли възможно да се почистят камъните?

Никой не се е родил научен.

NO CARRIER

Нова тема за дискусии относно аквариумите. Моля, не излизайте от рамките на добрия тон.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.