• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 12:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

LED for dummies

Започната от Penta, 25.07.2015 12:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Penta

Новото е че от "LED for dummies" преминах на "LED за напреднали".
Точно преди малко за първи път светнах новото осветление на 200 литровия аквариум, още висят кабели и има работа по оформяне на крайния вид. Свети като ядрена централа  :-D
Ще се опитам в скоро време да направя един пост със пълно описание на проекта.

fan76

Чакам описанието, тъй като и моя ще е 200 литра...другата седмица трябва да е готов и осветлението ще ми стане спешно :)

Sent from my MI 3W using Tapatalk


zx9r

Аз от 2 години експериментирам с мощни светодиоди(10/20/30/50W) на различна цветна температура, но на соленоводни аквариуми. Морската трева реагира най-добре на 6500К (направо полудя). Само след 15 мин светене започва да изпуска "синджири" от ситни балончета. Предполагам,че и при сладководните растения ефекта ще е същия. За мощните диоди китайците предлагат и оптика която удвоява ефекта.

a__andreew

Здравейте, знам че не писано отдавна, но да питам до къде стигна проекта за осветление на 200 литровия аквариум. Аз ползвам ЛЕД пури от Витек и едната при първоначален пуск започва да премигва и явно е за рекламация. То и през деня ме няма вкъщи и това го видях уикенда. Днес имах възможност да вляза набързо в едно магазинче и видях , че предлагат диоди до 50 вата. Най вече ме интересува на кои марки диоди и захранвания са сполучливи за гледане на растения. Най вече дали може човек с обикновени познания по електротехника да си сглоби ефективно осветление.