• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 06:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Съвместимост на различните видове рибки

Започната от NO CARRIER, 17.05.2009 17:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

gg04

Здравейте, останах само с един сом калихт около 10 см. С какви риби мога да го комбинирам в 80-литров аквариум? Досега имах скаларии. Гледах таблицата за съвместимост в началото, но там сомовете, в комбинация с всички видове риби, изискват внимание.

nicco

Може с всички риби за които 80л. са достатъчни,не вярвам да изяде някоя ако това те притеснява.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

julebg

Здравейте! Възможно ли е в аквариум 45 литра да живее добре следната комбинация от риби:
1 бета,
3 коридорас мета /бих сложила и само 1, но на много места пише, че 3 е препоръчителния минимум/ и
5-6 ембер тетра /отново поради препоръки това да е минималния брой/ или 2-3 плати или 5-6 клиновидни разбора
По отношение на третата група не знам кои ще са най-подходящи откъм размер на аквариума, а и размножаване, тъй като при тези размери на аквариума това е желателно да бъде ограничено до минимум. Предвид това май най-добре разбора, доколкото пише, че при тях следва да бъде изваден хайвера от аквариума, за да не го изядат рибите, следователно има хайвер - има проблем, няма хайвер - няма проблем. За тетрите и платите обаче не намерих нищо, което да помогне за намаляване на развъждането, та ако може малко помощ в избора, ще съм благодарна!

baygry

Комбинацията е възможна.Платите са живородки,така че, раждането и  оцеляването на малки е възможно шри добре залесен аквариум.С ембер и клиновидна разбора,размножаването в общ аквариум е мн трудно,ще бъде изяден и хайвера, и личинките.

julebg


Ivan_S

10-12 разборки Галакси и 2 сомчета и работата заспива :)
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

julebg

Ами честно казано искам да взема синя бета half moon, а останалите съм ги избирала така, че да могат да живеят мирно с нея. От расборите пишеше, че най-подходящи са харлекините. Галаксито не съм сигурна дали няма да я тормозят и да й хапят опашката. Освен това май имат и различни предпочитания откъм температура на водата.

Ivan_S

Щом предпочиташ бети, тогава създаваш условия за нея. Моето предложение беше за дребни рибки, които биха стояли прилично в малък обем, но само те. Обемът не е голям, за да се смесват повече от 2 вида, според мен.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

tetra

Ако смесените рибки са малки те свикват много добре заедно. Ако поставяш възрастни екземпляри даже и да са съвместими и от един вид, ще има проблем и ожесточена борба. Друг проблем е и индивидуалният характер на всеки екземпляр, честотата на хранене, както и подредбите. Когато в компанията започнат свади правим някакви видими изменение, декорация, укрития, и размествания докато създадем спокойствие. Понякога това не ни се отдава и трябва някои да махнем.

HristoNN

Здравейте.
Искам да попитам нещо което сигурно ще Ви се стори много глупаво, но все пак ще попитам. Надявам се не съм объркал темата.
Имам 300 литров аквариум. Аквариума е с живородки имам 4 анцитруса, 2 отолоцинкулус и около 12 коридораси, другите ми рибки са живородки. Знам как да определя колко рибки трябва да имам в дадения аквариум просто се чудех трябвали да включвам в тази бройка и сомчетата? В момента се съобразявам с тях за общия брой рибки.
Благодаря предварително за отговора.

metcheto

И сомчетата са риби и разбира се, че ще ги включиш в броя на обитателите в аквариума.
"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."

zub4e

 Здравейте , в момента имам 20 скаларий на около 3 месеца, анциструси и 5 охлюва. Съвместими ли са скаларийте и  beta splendes? Знам , че бетата е агресивна рибка, ще може ли да съжителства заедно със скаларийте без да ги напада?  Аквариума е 240л

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Sofie

Здравейте. Имам 190-литров аквариум със стадо разбори, 6 червени тетри и две сомчета. Иска ми се да си взема трихогастери. Можете ли да ми кажете каква бройка мога да взема от тях? Видях, че не са стадни и мислех да взема две рибки. Прочетох обаче, че като пораснат може да има агресия между тях.

wire

Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!  *CRAZY*

Similar topics (5)

59122

Публикации: 3
Прегледи: 3908

56056

Публикации: 5
Прегледи: 3589

17923

Публикации: 73
Прегледи: 70182

7924

Публикации: 7
Прегледи: 5589

59347

Публикации: 8
Прегледи: 5526