• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 13:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Продължителност на живота на рибите

Започната от puhcho, 13.12.2006 19:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

chaykov

в началото когато започвах да се занимавам с акваристика и почти нищо не разбирах в един магазин имаше една риба дракон ако не се лъжа, предполагам се казваше така защото муцуната и приличаше на такъв ама от тея китаиските...
та струваще около 150лв и аз и викам на продавачката: хубу де купувам я ако ми умре? а тя ми отговаря че ако я гледам както трябва може и да ме надживее... :)
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

iliyana

Пиша по памет,когато последно говорих за продължителността на живота на рибите с един немски акварист....

Доколкото си спомням повечето видове живеят до десетина години.Но имало и с повече години живот, напр. есетровите(?), не знам точно кои от тях...май бяха около 100 години,ако не се лъжа........и май ставаше въпрос за моруна(?)..н о пък като че ли се поддържа най-вече мнението,че средната възраст е от 3 до 5 години, като тази средна възраст май била доста по-ниска от максималната в естествените им условия на живот.

Ако нещо тук не е вярно, предвартелно се извинявам за неточния отговор. :oops:.......... :D
Другите не са ми база за сравнение,те са долната ми граница!

malomir

Според мен е много относително да се говори за продължителноста на живота.Както и при хората това зависи от начина на живота който си водил(здравословвно хранене,здравословна атмосфера и т.н.)Смятам, че така е и с нашите рибки-параметри на водата,подходящ биотоп-всичко това би трябвало да влияе на цялата тази работа.За да не бъда голословен знам за случаи в които Rainbow рибки са живяли по 16 години достигайки размери които меко казано са нелогични за този вид и са били активни до края на дните си.Ето една легендарна Боесемания за която се говори доста в нета.Съжелявам че в момента не мога да намеря снимката с ролетката където се вижда колко голяма е.Става въпрос за 17 см.което си е рекорд при условие че дават по принцип 12-14 мах.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi44.photobucket.com%2Falbums%2Ff44%2Fmalomir%2F14.jpg&hash=4616e3c31a43914ae433b11f22fd4c34d0e693aa
Голямо прасе ама все пак на една солидна възраст

puhcho


hyp

Цитат на: "dido 1"
Цитат на: "ico"около 2 години  :lol:  стават едри писват ти и ги махаш :twisted:
Май си в грешка, живеят доста повече от 2 години :wink:
Дидо им дава всяка сутрин Витамин C :)

hank87

по мои наблюдения сомчетата са безсмърни.

puhcho

Цитат на: hank87 - 24.01.2007 02:32
по мои наблюдения сомчетата са безсмърни.
Дълголетни :-)

hanskiq

Аз съм чувал за скаларии на 15 години не знам дали е вярно =-O

puhcho


GEORGI

Цитат на: hanskiq - 27.01.2007 15:26
Аз съм чувал за скаларии на 15 години не знам дали е вярно =-O


мисля че не е верно мойте ги храних и се грижих перфекно и изкараха 6 години е повечето измряха ама останаха неколко.А само да спомена че ми направи впечатление че мойте макроподи живяха около 5 години.Аз от одавна ги гледах ама възнамерявам скоро пак да си закупя :-)

HanibalKing

МОжеби тук му е мястото да попитам до колко години живеят скаридите? :-X *doskoro*

Boby_

Цитат на: GEORGI - 13.02.2007 21:47
мисля че не е верно мойте ги храних и се грижих перфекно и изкараха 6 години е повечето измряха ама останаха неколко.А само да спомена че ми направи впечатление че мойте макроподи живяха около 5 години

GEORGI, това, че гупите и макроподите живеят 5-6 години, не означава, че всички риби имат такава продъжлителност на живота.
Пак повтарям, много африкански цихлиди (напр. Малави М'буна) спокойно доживяват 8-9, даже 10 годишна възраст, а други (трофеусите) - дори 15. Конкретно за скалариите не знам, но не виждам защо да не достигнат и те до 15.

GEORGI

Цитат на: Boby_ - 14.02.2007 07:33
GEORGI, това, че гупите и макроподите живеят 5-6 години, не означава, че всички риби имат такава продъжлителност на живота.
Пак повтарям, много африкански цихлиди (напр. Малави М'буна) спокойно доживяват 8-9, даже 10 годишна възраст, а други (трофеусите) - дори 15. Конкретно за скалариите не знам, но не виждам защо да не достигнат и те до 15.


ми именно аз за скаларите говорих че мойте изкараха 6години а по книгите пише че живеят около 5години и след тва дават фира.А за цихлидите знам че изкарват спокойно по повече години. ;-)

acho_pl

А скалариите не са ли цихлиди? ;-)
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

puhcho

лабидохромисите колко доживяват,също и хибридите червен папагал?

Similar topics (2)

51905

Публикации: 5
Прегледи: 3044

32965

Публикации: 4
Прегледи: 6627