• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Най издръжливите декоративни рибки.

Започната от Andrei, 17.08.2014 16:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Andrei

Кои са най издръжливите аквариумни рибки предлагани в зоомагазините?

rollon

Amatitlania nigrofasciata,също така гупи,барбуси,макроподи,но това при условие,че на рибките са осигурени екзистенс минимум!

slayerp5


Andrei

Най издръжливите да се гледат в по малки аквариуми 10-30 литра.
Цитат на: slayerp5 - 17.08.2014 17:53
Най-издражливи на какво?

Caxapa

Най-издържливите са пластмасовите моделчета на рибки./Това в тон със запитването на Андрей/ Bсяка рибка има изисквания за отглеждане и тези условия, ако се спазват си е лесно. Но в тези малки литри по обем аквариуми ще е живо мъчение за коя да е рибка.

silvana

Здравейте. и аз ще задам този тъпият въпрос, кои са най-издръжливите рибки? не е проблем да им  осигуря идеалните условия за живот, но имам един проблем, много често ми се налага да пътувам. Случвало ми се е, да отсъствам и по две седмици.  :-( какво можете да ми препоръчате?

stefan_doc

Две седмици, при достатъчно голям аквариум с грунд, растения и т. н.,  доста са рибите /стига да не са подрастващи/, които могат спокойно да изкарат без храна.
Да не говорим, че има автоматични хранилки.

kristiqna

Цитат на: stefan_doc - 20.01.2015 11:49
Две седмици, при достатъчно голям аквариум с грунд, растения и т. н.,  доста са рибите /стига да не са подрастващи/, които могат спокойно да изкарат без храна.
Да не говорим, че има автоматични хранилки.
Съгласна съм с това.Аз съм гледала 3 даниота в 50 литров аквариум.Наложи ми се да пътувам и ги оставих.Това се случи в началото на лятото.Не беше студено и затова не се нуждаеха от нагревател.Когато се прибрах всички бяха живи.Една моя приятелка идваше да им сипва храна на три дни.

belika

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

ddr

Има видове който може да се гледат в 30-40 литра от семейство Харациди .Вземи си няколко 8-10 Ембер тетра (Hyphessobrycon amandae) ,в стабилен аквариум почти не трябват грижи.Ако са хранени добре преди това спокойно можеш да отидеш на почивка без да се притесняваш за тях.А за смяна на вода при нормално работеща филтрация един път на два месеца по 10 литра е достатъчна.

yasenst

Има доста питания за малки аквариуми и какво да се гледа в тях. Много хора изпитват ужас, като чуят за аквариуми по сто, двеста и нагоре литра.Не може ли да се направи един раздел, за такива, малки аквариуми  и да се споделя, кой какво отглежда в тях и как изглеждат. Е, разбира се не от сорта на три акули, ама малки в 20 литра и са ок  :-)

Caxapa

Всички рибки са издържливи и ще ни радват дълго ако им създаваме  необходимите изисквания за живот. Ако има несъответствие с изискванията  се развиват неправилно и съответно здравословни проблеми или изоставане с растежа и скъсяване продължителноста им на живот. 
По-горе съм казал: Най издържливи са пластмасовите рибки.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.cc%2Fmcnbinmkj%2FP2220163.jpg&hash=4c6ca37feccb4e0898e921b027a9965b2b3d534f

Boqnov90

За отсъствие от дома взема се таймер за осветлението и автоматична хранилка и проблема е решен. Отсъствал съм за 15 дни и като се прибера заварвам една голяма джунгла от избуялите  растения, но без никакви проблеми

kibrita

Кожени ще ме наречете садист но имам 3 скаларии(ул мохнати) ама .... Ава. Е 20л. Големината им е около 10см. В диаметър и повече Иги храна на 3 4дни

ivogod

Червен фантом от тетрите а от килитата Афиосимионите.

niki_o

Цитат на: kibrita - 21.02.2017 21:50
Кожени ще ме наречете садист но имам 3 скаларии(ул мохнати) ама .... Ава. Е 20л. Големината им е около 10см. В диаметър и повече Иги храна на 3 4дни
Виж,мълчах и си траех,но май откакто станаха едни неща Сахара не сече правилно.Кажи на разбираем български каквото искаш,аз неразбрах много,но и ако това дето схванах е вярно и думата САДИСТ ти стои в поста иамш го определението от мен :-D
Виж,ако не ти е ясно това е форум на Любителите на акваристиката,като Любители не е случаино с главна буква :whistle:

Caxapa

Ники, какво да го направя според теб този потребител?  Да му издърпам ушите ли? Или да му тресна БАН?  Рибите са негови и си ги прави каквото иска. Това което прави не е геройство нито е за похвала но все пак.. Виждаш нито единият край на сопата нито другият  е хубав. Недоволни  все ще има. Като във вица със зайчето и двупосочните цигари или такива с филтър.   По-горе в постовете съм казал: Най издръжливите рибки са пластмасовите и даже съм приложил снимка. Ако не се лъжа е моя снимката  но имам един такъв в България и като си ходя в отпуска от година на година са все още така цветни и хубави. Поздрави и лек ден.

Similar topics (5)

57271

Публикации: 3
Прегледи: 3347

17881

Публикации: 270
Прегледи: 210081

53733

Публикации: 4
Прегледи: 3199

59122

Публикации: 3
Прегледи: 3932

51883

Започната от metcheto


Публикации: 4
Прегледи: 2829