• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Каква е тази рибка? Питайте тук

Започната от chaykov, 23.11.2006 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

geshi

Това възможно ли е да са двойка pseudotropheus interruptus на около 6 месеца?


mario_gg

Някои може ли дами каже какво е това рибе.
Беше бяло но се оцвети.
http://imageshack.com/a/img633/1861/aOShZ2.jpg

fam

 *HELP*
Здравейте, Банда :)  Имам голям голям проблем и  много се надявам да може д ами помогнете. Преди 3 дни си купихме  голям аквариум- (120х40х65) втора ръка с шкаф..Обаче беше с рибките вътре. Питах за рибите, но те не знаеха имената.. Знам, знам,  :karamse: и  аз това се чудя.. как така са имали аквариум и не знаят какво има вътре... :-| както и да е.. намерих някои от рибетата обаче за другите.. не мога да намеря имената им...а се опитвам да ги продам за да мога с тези парички да си купя CO2 :)) виждате ли колко не ми е лесно сега.. от схема в схема, но какво да се прави, като  не сме Рокфелерови или някой братовчеди там...
Ще прикача снимки, но  ще са в лошо качество..защото за сега тези наематели  съм ги сложила в една 120л пластмасова кутия, чиито цвят е прозрачно бял..т.е. амлко трудно ще се получи хубава снимка, но все пак  се надявам да  ви послужи за ориентир. Много  благодаря на всички в аванс , които ще се отзоват..
На тази снимка двата цветките са clown loaches  намерих ги, обаче това лепещо сомче, което е поне 12см не знам  точно какво е... жълто някакво :-[

Тук тези в червеното са ми мн интересни.. имат издължено телце, сравнително малки са 3-5см и  имат дълги воалчета отстрани  от горе като се гледат са много красиви- като самодиви са... (дори се чудя да си ги запазя тях, но не знма дали ще живеят добре с  тетри или  гуарами..ъ.ъъ... трихогастер маи му казваме)
Освен това има едни други с 2 черни точки  в основата на опашката и при  хрилете..


и една по- обща... а аз ще се опитам и по- добри да направя след мъничко

*thanks

Освен това има една.. виждате ли и опашката, до  нагревателя?.. тялото е сиво, издължено, не е толкова странично сплескано..и има череникаво оранжеви  перки и опашка???

VDO

На втората снимка рибите с черните точки са одесоски барбус,воалните не знам така отгоре дали може да се различат.

Ivan_S

Това до нагревателя с червената опашка, ако е като това на тази снимка http://karaganda.vsesdelki.kz/content/2014/20140419/u77173/images/201404/f20140419065334-soderzhanie-labeo.jpg, е обикновено (двуцветно) лабео. Воалните риби в червеното, поне по форма на тялото ми приличат на данио. Златистото, ако е такова http://zoobg.bg/upload/Products/1411.jpg, вероятно е златен анциструс.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

fam

Цитат на: VDO в 09.11.2015 16:04
На втората снимка рибите с черните точки са одесоски барбус,воалните не знам така отгоре дали може да се различат.

Благодаря това за Odessa Barbs е супер точно  :)  намерих ги в нета те са. Много  тен кю.  *DRINK*

Цитат на: Ivan_S в 09.11.2015 17:05
Това до нагревателя с червената опашка, ако е като това на тази снимка http://karaganda.vsesdelki.kz/content/2014/20140419/u77173/images/201404/f20140419065334-soderzhanie-labeo.jpg, е обикновено (двуцветно) лабео. Воалните риби в червеното, поне по форма на тялото ми приличат на данио. Златистото, ако е такова http://zoobg.bg/upload/Products/1411.jpg, вероятно е златен анциструс.

Това с червената опашка, много прилича..обаче тялото не е така хубаво наситено черно..по- скоро сивее..обаче  може би е възможно защото  условията при които бха гледани  рибите...ами не ми се коментира..и сега аз ги стресирам в това найлоново корито... обаче пъсна ли в някой аквариум (не че няма къде- има ) край.. няма да ги продам после.. защото се привързвам и  .... така де...  ще с еопитам да снабдя пари за СО2 ...това е мантрата дето си повтарям :))
Съгласна съм за Даниото... освен това и точиците им наподобяват на леопардово дание - дори днес видях такива в магазина за рибки..но воалите ме объркват... пък може д аима такъв воален тип.. :-[ :-[
Много благодаря отново :)

И  едни други има..дето няма как да ги знимам защото самата им окраска е доста  бледа... по дължина имат една широка жълта ивица... а и по форма на тялото някакви  жълти неони освен... :)

discusfen

Botia hymenophysa,Botia modesta с червената опашка или лабео би колор или френатус.Барбусите може да са cumingi,phutinio,ticto stolichae.

mario_gg

За сиво/червеното си е Лабео биколор но малко по различно от черно/червеното.Някои му казват зелено лабео(въпреки че няма нищо зелено в него :-D)
https://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_shark
На първата снимка боция клоун.
https://en.wikipedia.org/wiki/Clown_loach

... на една снимките се вижда още един вид боция Botia striata или Kubotai немога да ги вида добре.
https://en.wikipedia.org/wiki/Botia
ПС : Ако слагаш разстения се отърви от боцийте че ги папат.

fam

 *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* Ей страхотни сте !! :) ух голям кеф.. добре сега ще мога да си сглобя офертата за местния gumtree и дано да имаме късмет.... страхотни ви казвам.
Дори открихме и  воалните - longfin blue danio  това е :)) обаче аз досега търсех все veil.пък то  чисто и просто longfin :))
супер.
Освен Clown loaches имаме Botia lohachata- YoYo Loaches 2 бр тук така са популярни.
И  еднин брой Bronze Cory.

И после разбира се дребосъците ..Благодаря най- най- сърдечно и се извинявам, че ви измъчих с тези келяви снимки :)
*DRINK*
Сега само стискането на палци остава и  да се похваля с добри новини :)
Хубава вечер на всички.

marto180

Някой знае ли какъв вид са тези две цихлиди? Скоро ги взех и предполагам, че са някакъв вид мбуна, но не съм сигурен.
Amev

Не намерих друга подобна тема по моя въпрос затова питам тук.. Каква е тази рибка ? Или каква е била ? Липсите са ми : неон , отоцинкус , гупа , боция клоун!!!


petko

Неон или гупа.За по-точно ми трябва ДНК.

Amev

Липсващата гупа се показа , без опашка обаче! Остава Неон , отоцинкус , боция. Най-вероятно обикновен неон и то не първия изчезващ... Да ти пратя останките за ДНК анализ? ;)

discusfen

Няма да е от косатката да знаеш как преди не са изчезвали толкова риби а сега на веднъж толкова.Косатката може да ги е изяла след като са умрели.

Amev

Изчезваха си и преди , около 6 неона са загубите , това е първия скелет който намирам обаче ! А косатката е от самото начало в аквариума. Умирали са ми 2 женски даниота които си ги извадих още топли топли , едно САЕ което също извадих цяло. 1 молинезия също беше цяла. Сега липсват 1 отоцинкос и боцията (която още преди седмица при преместването изглеждаше отслабнала и вяла и мъчеше да обръща корема, но не я извадих)