• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
07.07.2020 06:06

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Каква е тази рибка? Питайте тук

Започната от chaykov, 23.11.2006 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ShArKy_f

Здравейте. Преди месец в зоомагазин срещнах една малка рибка от рода на гупите но не беше гупа, едната беше много тъмно и наситено синьо и красиви воали ,а другата абсолютно същата ,само че червена. Цената и беше около 3.50,но беше много красива ,ако някой има информация за името (мисля че започваше със с ,но не сам сигурна) нека пише блг предварително. :-)


Bolta

Цитат на: ShArKy_f в 09.01.2011 13:01
... едната беше много тъмно и наситено синьо и красиви воали ,а другата абсолютно същата ,само че червена...


Да не би да става въпрос за Бети ?
ShArKy_f

да блг за информацията точно това е едната рибка, но червената не беше такава беше абсолютно едно към едно със синята.Бета беше отбелязано на друг аквариум на синята рибки пишеше друго за това и попитах блг много ,явно в зоомагазина са объркали етикетчетата :) страхотни рибки са нали  :-)


ShArKy_f

дам наясно съм в момента това правя -разглеждам ги и чета повече за тях понеже съм навита да си взема.само едно нещо не намерих за тях дали са хищни ,понеже от доста време вече гледам само принцеси и сомчета и дали ще се погаждат с тях не мога да намеря никъде :-(  :-)  :-)

Vempe

Вчера един приятел си купи две  такива рибки :
на аквариума пишеше Цихлиди и след като попитах продавача какви по точно Цихлиди са той ми отгвори "Как какви цихлиди нали пише" ако някой може да ми каже какви са и дали има нещо по специално при отглеждането им .
Безсмъртен съм до доказване на противното, а тогава няма да ме засяга !!

ancitrusa

Рибите са Archocentrus nigrofasciatus белия вариант

wwladoo

Няма нищо по специално при цихлазома Нигрофакциатус--т.е. цихлида за начинаещи,куче марка-непретенциозна,оцелява при екстремални условия,дори и при големи хищници-цихлиди!!! ;-) :-) А растенията ги отпиши,обича да ги къса и ровичка грунда!!!Независимо че в случая е албинос,женската има по красиво оцветяване--синьо златисторанжева горна перка, и златистооранжеви отблясъци по коремната част--това оцветяване се получава при полова зрялост,мъжкият става по едър--при албиносната форма е розово бял без тия отблясъци!!!! ;-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Vempe

Момчето премести гадинките в друг 50 литров аквариум след като нахапаха опашките на гупите и изядоха всички бебета  :-) :-)
Безсмъртен съм до доказване на противното, а тогава няма да ме засяга !!

venkovTези си ги взех преди няколко дни,ала така и не ми обесниха какви са..Ще сам благодарен някой ако знае да помогне  *privet*


NO CARRIER


Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

venkov

А дай боже  :-P Аз като ги гледам имат някакьв жьлт оттеньк  :duvar: П.С. Май ще са апистограма какду http://apisto.bravepages.com/library/Galeria%20pix/3%20weeks%20A.cac.jpg


Lucio

 И на мен ми прилича на женско Какаду :)

venkov

Значи екстра.В магазина някаква кифла ми ги продаде на цената на гупите  :-D Още ме е яд че не взех повече ама ми е малка локвата.А какадуто не се ли оцветяват в ранна вьзраст.....  *dontknow*