• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Каква е тази рибка? Питайте тук

Започната от chaykov, 23.11.2006 18:51

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Betta fan

Здравейте,днес пуснах няколко риби в аквариум, от който преди това преместих старите им обитатели. Тъй като когато ги купувах от магазина не успяха да ми кажат какви са точно тези риби и с какви други могат да се комбинират, моля ако някой от тук знае, да ми каже. В момента живеят с един трихогастер, който също не беше подходящ за стария ми аквариум.Като гледам и сега не е подходящ, защото гони рибките. Много ми е важно да знам тези риби какви са, за да реша дали да подаря трихогастера или тях да подаря.
Интересува ме също така кой от двата вида - тези риби или трихогастера, могат да се комбинират с неонки и по-дребни пасажни риби /ако изобщо е възможно/.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FaV1PWg80.jpg&hash=3e687348b4f6bbd2b411ef715e5cbdbf5efa88c1

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FPq1YRlZ9.jpg&hash=81ef6d45d2848eebb8930d081d46c1f72c683f11

FHM

Разрових се из енциклопедията и мисля че рибките ти са Hyphessobrycon minor ако съм прав мисля че те са подходящи за съжителство със други малки рибки

Betta fan

Благодаря, проверих и някои снимки - наистина вероятно такава риба имам. Явно трихогастера ще си тръгне, само дано нямам проблеми като си взема по-малки рибки.

mp450

И аз имам такиви рибки и не са много мирни. Според мен са серпи.

Betta fan

Ами когато аз търсех инфо за тази риба, намерих поне 2-3, на които ми приличаше много - Розов фантом, Серпа, а сега и на Hyphessobrycon minor.
Не е никак мирна, в стария ми аквариум закачаше всичко, включително и анциструса /който до момента не е страдал от интереса на никоя друга риба/. Сега са в аквариум близо 40 л с един трихогастер и са 3 риби вътре.Искам да си го залеся и да си сложа пасажни рибки - най-вероятно неони. Искам да подаря на магазина обратно или трихогастера или двете "неизвестни" рибки, в зависимост от това кой от двата вида може да живее с неони. Та затова ми е толкова важно.

elderonth

Серпа е ,ама да са мирни силно се съмнявам.Гадини са,в растителния ми аквариум имах такива и набързо си заминаха по WC-то.Хапливи са.

besom

Това е Фантом вероятно Червен (Megalampphodus sweglesi Gery Y. 1961), Рибата има проблем с плавниците - поне до колкото виждам от снимката. Говорим за Харацини не би трябвало да има проблем с неона.


едит

може и да бъркам и да е Серпа. Ма много ми е прозрачена за Серпа

Betta fan

Какъв проблем с плавниците? Така я взех от магазина и не ми е направило впечатление да имат проблем.Вероятно защото не ги познавам. Болни ли са?

besom

Цитат на: Betta fan - 01.06.2008 14:29
Какъв проблем с плавниците? Така я взех от магазина и не ми е направило впечатление да имат проблем.Вероятно защото не ги познавам. Болни ли са?

Ми според мен да, много са накъсани и ми изглеждат загнили

Betta fan

Сега пак ги огледах - може би на снимката не се вижда много добре. За накъсани не знам, но това, което вероятно изглежда като "загниване" е просто черно окантоване на долния плавник. Единствено черно няма по опашката. Долния и горния плавник са с черни багри. Рибите са с червено - розова окраска, странично до хрилете имат черни петна, горния и долния плавник - черно окантоване, светло червени опашки. Друго не мога да кажа,за да ви ги опиша.
Като гледам няма единно мнение какъв вид са точно.Може би ще е по-добре всички да ги върна на магазина? Поне може ли да ми кажете дали трихогастера ще се разбира с неонки?

mp450

При мен не се рабираха... може би защото трихогастера беше голям, а неонките бяха много малки.

besom

Аз гледам Неони и Фантоми - при това в малък съд. Нямам проблем с агресия.
На връхчето гръбния плавник има ли бяла окраска ???. 

Betta fan

Има съвсем тънка бяла ивица.

besom

Цитат на: Betta fan - 01.06.2008 15:23
Има съвсем тънка бяла ивица.

почти съм убеден че е Червен Фантом.
"ич хабер си найн" защо е тази агресия. Гледам аквариума не е малък, поне не е по малък от моя. Имам 10 Златни Неона, 10 Червени Фантома, 10 Черни Фантома. Ужасно е пренаселено и чак такива битки няма !!!.

FHM

Едва ли е фантом почти 100% съм сигурен че е минор (Hyphessobrycon minor ) тъй като описанието на " Betta fan " е сходно със описанието което е дадено за тези рибки във енциклопедията

Similar topics (4)

56811

Публикации: 10
Прегледи: 5987

36995

Публикации: 10
Прегледи: 8946

56715

Публикации: 7
Прегледи: 4349

57506

Публикации: 6
Прегледи: 4854