• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.09.2020 23:11

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Как да различим коя е мъжка и коя женска.

Започната от Мартин, 04.06.2004 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

bevstatiev

Здравейте,

Може ли някой да различи половете на трите галаксита. Доста са подвижни и не успявам да направя добра снимка, но ето най-малко размазаната.


загрузить картинку в интернет

yasenst

От тази снимка, трудно :-) Мъжките са с по-наситени цветове. Най-лесно се разпознават по аналната перка, при мъжките има доста ясно очертани две черни линии.

mitaka_22

Здравейте от няколко години гледам скаларии и златни но преди няколко дена един приятел ми даде 5 бр цихлазоми които гледал в бидон до преди седмица навън  =-O  интересува ме дали дали са различен пол че да образуват двойка (да не са всички мъжки или женски ) :-D извинявам се за лошото качество на снимката но много щъкат и не мога да ги фокусирам затова качвам няколко снимки ,ако мислите че някои са ненужни моля да ги изтриете.Ако е от полза на две от тях зад перки има розови точки  :-D От информацията която намерих  пишеше че женските са по малки и нищо друго  *SORRY*

Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

mitaka_22

Поне бихте ли ми казали как се определя пола защото не намирам нищо конкретно в интернет ?След седмица престой при мен станаха с доста наситени цветове клони към синьо на две от тях има няколко розови точици зад перките по тялото ако е от полза тази информация  *dontknow*
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

discusfen

Достатъчно е да напишеш в гугъл нигро фациатум и имформация колкото искаш.Иначе женските са по малки с по не воални плавници и когато настъпи момента на чифтосване стават чисто черни с червено коремче.

mitaka_22

Мерси за отговора  *thanks  търсил съм в гугъл единствената информация  от над 30 сайта които намерих е условията за гледане  а за определянето на пола никъде не пиши :-D единственото инфо свързано с пола  е това "образуват постоянни двойки. Ако не можете да се сдобите с готова двойка, вземете 5 или 6 млади рибки и ги сложете в 80 - 100 литров аквариум. "   
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

discusfen

Сложи им някакви пещерички в аквариума и те сами ще си определят половете.След като се образува чифт другите може да ги махнеш.Искаш да ги развъждаш ли.По 0,50 ст. съм ги давал и нямаше кой да ги купи.

mitaka_22

Добре ще им сложа укрития .Искам да ги развъждам просто да ми мине мерака и на тях не е заради самите пари  :-D  И мерси за вниманието  *privet*
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

Вал

Здравейте подариха ми аквариум и имам 4 крибензиса. Нямам предстъава коиса женски и кои мъжки. Ако може да ми помогнете, също така да ли хвърлят хайвер .?  :-) :-)

Caxapa

Здрасти щом си казал ама с тази картечница някак неуместно да поздравяваш. Тук сме Акваристки форум а не бойно поле.  Относно рибите  хвърлят/изреждам/ хайвер, камъни, пясък, боб, може и леща ама без снимки  няма как да ти кажат коя от рибките ти е мъжка и коя женска.  Инак без снимки отиваш в Гугъл  и търсиш полови различия. Форума ни има също търсачка която можеш да ползваш.

Вал
Публикациите са слети: [time]02.12.2015г 12:12ч[/time]

Публикациите са слети: 02.12.2015 13:01

Съжалявам за къртечницата без да искам! Това са рибките,  имам още две стака червено коремче и не зная какво да направя  😔😔

Caxapa

Ето ти една тема в която е писано доста по въпросите които те вълнуват.  http://aquariumbg.com/forum/cihlidi/kribenzisi-1282/?PHPSESSID=87bodj1rei3blj92dgcs8eh2g7 Имаш  и мъжки и женски риби. Останалото е в темата която съм дал.

Вал

Благодаря, :-) а според теб ще ххвърлят ли хайвер скоро?

Caxapa


vorteh

Здравейте,може ли помощ с пола на тези двете: