• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Как да различим коя е мъжка и коя женска.

Започната от Мартин, 04.06.2004 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

№1 Женска №2 Мъжкар. Тези с шипа са мъжкари. Лесно се разпознават по този израсък като меч а когато   все още не е порастнал по гоноподия под коремчето.

strobe

Здравейте!  Искам да попитам дали могат да се оплодят два вида сомчета албинос и сиво(ако са ми мъжко и женско де)  ? И на сивото са му прекалено дълги перките :( това аномалия ли е или е нормално ? Благодаря предварително за отговора ! ;-)
rane

Здравейте.
Любопитно ми е на колко месеца, горе долу, се появява гоноподиума при мъжките плати.При гупите е лесно и още на 1-1,5 месеца можеш да видиш, кои ще са женските и кои мъжките, заради родилното петно, но при платите не е така за съжаление(поне не и при моите)
Сегашният ми мъжки е много агресивен - вече ми умори 2 женски(спукваше ги от бой), а гледам че и едното бебе, което явно е женска и е на 3,5-4 месеца го подкара по същия начин с тормоз и обсебващо поведение.Понеже не искам да губя повече риби заради поведението му, засега съм го отделил в аквариума с данио.Преди обаче да се освободя от тази Гад, искам да съм сигурен, че имам друг мъжки от 10-та бебета плати които имам(2-2,5 месечни са).

Благодаря на отговорилите!

Caxapa

При добро хранене и отглеждане си проличава рано като при гупите. Явно няма достатъчно укрития за да има такава агресивност или е пренаселено.

rane

Благодаря за отговора.
Колкото до отглеждането, то е както при гупите.Още като бяха бебета, бяха отделени заедно с тях, ядяха една и съща храна и живееха в един и същи аквариум.После по едно и също време ги преместих в общия, но при гупите половете си проличаха бързо, докато при платите засега всички на женски приличат, но малко ме съмнява от 10-11 бебета всичките да се уцелят женски.

Колкото до агресивността при мъжкия, той в началото не закачаше въпросното бебе, както и другите, но като поотрасна и явно се оформи като женска започна с тормоза, както с другите две женски преди това.

Сега си седи самотен в другия аквариум - забит в растенията, заедно с даниото.По-нататък ще му осигуря достойна компания - точно като за него :popcorn:

Methokill

Здравейте колеги.Бих искал някой да ми покаже разликите между Ps.Saulosi Taiwan Reef и Ps.Saulosi Red Coral.До колкото разбрах от снимки в интернет мъжкият ред корал е по-тъмен от тайван рийф,но женските не мога нещо да ги оправя.Мерси предварително.
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

Ivan_S

Цитат на: Methokill в 01.03.2015 11:11
Здравейте колеги.Бих искал някой да ми покаже разликите между Ps.Saulosi Taiwan Reef и Ps.Saulosi Red Coral.До колкото разбрах от снимки в интернет мъжкият ред корал е по-тъмен от тайван рийф,но женските не мога нещо да ги оправя.Мерси предварително.


Женските се различават най-лесно. Корал ред са оранжеви, а Тайван риф са лимонено жълти. Няма начин да ги сбъркаш. Мъжките корал ред са с много вертикални черти и понякога с повече от едно яйчено петно на аналния плавник. Тайван риф са с 5 широки вертикалнии черти, допуска се лека асиметрия и яйченото петно обичайно е само едно.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

asensi_85

Здравейте, можете ли да ми помогнете с определяне на пола на крибензис. Наскоро взех 5 броя и на всички места чета различна информация и не мога да се ориентирам. И ако някой се наеме да определи пола, ако не е нахално от моя страна, да обясни защо мисли така.


Raykov72

Цитат на: strobe в 22.01.2015 01:01
Здравейте!  Искам да попитам дали могат да се оплодят два вида сомчета албинос и сиво(ако са ми мъжко и женско де)  ? И на сивото са му прекалено дълги перките :( това аномалия ли е или е нормално ?


Не съм експерт по сомчетата , но понеже никой не е отговорил ще пиша според моите познания - нормално е перката да му е голяма , това е един от признаците за различаване на мъжко от женско. Можеш да ги размножиш теоретично понеже албиносната форма се различава от нормалната само от липсата на оцветители /като сините очи при човека/ , обаче женската ти изглежда малка , при полова зрялост е около 2 пъти по голяма от мъжкия и като я погледнеш отгоре корема трябва да е най-широката част от тялото /при мъжките е главата/. За размножаването на коридорас има много написано във форума както и клипове в youtube.
60 литров 50д/30ш/40в реални 50 литра, с две х23 W енергоспестяващи стартиран на 19.март.2014

мъро

Цитат на: asensi_85 в 22.03.2015 20:08
Здравейте, можете ли да ми помогнете с определяне на пола на крибензис. Наскоро взех 5 броя и на всички места чета различна информация и не мога да се ориентирам. И ако някой се наеме да определи пола, ако не е нахално от моя страна, да обясни защо мисли така.

Здравей,не е много ясна снимката но доколкото мога да видя твоето е женска виж разликите в тялото и перките.


ogogogo

На преден план е мъжът на, заден жената.
Женските са по дребни с по закръглен корем и по ярко червен.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

asensi_85

Благодаря, аз също мисля, че е женска, но исках да бъда сигурен. Имам 3 такива, другите са с по-издължено тяло, но са по-дребни, което ме навява на мисълта, че са от различни поколения и мъжките ми още не са половозрели. На пазара в събота продавачката ме убеждаваше, че мъжките са по-украсени, но явно такова е нивото на някои от хората там...  *THUMBS UP*

Vilinka

Здравейте. Искам да попитам дали тези две молинезии са мъжка и женска. Според това, което прочетох за разпознаване на пола са м и ж, но съм ги купила преди 5 месеца и още не е забременявала.


ivo16070

Как се различават мъжката и женската Плата?

niky